Blog

Alles over Pinksteren

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 24/5/2015

24
mei

Van festivals tot fairs, van kermissen tot Pinkstermarkten: met Pinksteren viert men op veel plaatsen feest. In veel dorpen en steden kan de bezoeker genieten van muziek, theater, food en shoppen. Of alle Nederlanders weten dat met Pinksteren het neerdalen van de Heilige Geest en het ontstaan van de katholieke Kerk wordt herdacht, is echter wel de vraag.

Vandaag en morgen is het Pinksteren. Dat betekent dat we een extra lang weekend hebben en er op uit kunnen. Met Pinksteren is er namelijk in ons land van alles te doen.

Wat is Pinksteren?

Tien dagen na Hemelvaart – en dus exact vijftig dagen na Pasen – vindt Pinksteren plaats. Pinksteren komt van het Griekse woord ‘Pentakosta’, wat 50 dagen betekent. Met Pinksteren herdenken wij het neerdalen van de Heilige Geest over de apostelen. Deze Heilige Geest wordt aan de christenen gegeven, om de mensen zo met God verbonden te laten blijven. Pinksteren wordt tevens gezien als het begin van de katholieke Kerk. Veel Nederlanders weten echter niet wat we met Pinksteren vieren. Zo’n 45% weet gelukkig wel dat het ‘iets met de Paascyclus te maken heeft’.

Op een mooie Pinksterdag

Met Pinksteren hopen we altijd op goed weer, want er wordt heel wat georganiseerd in Nederland. Dit jaar geen Pinkpop met Pinksteren – dat is 12 t/m 14 juni - , maar wel genoeg andere leuke festivals, fairs, pinksterefeesten en events. Het meest bekende evenement vindt plaats in Den Bosch. Vier dagen lang zet de stad in Brabant de toon met Jazz in Duketown. In Middelburg swingt het de pan uit met het Internationaal Jazzfestival. In Nijmegen en Raalte kun je tevens genieten van een muziek- en bluesfestival. En in het Brabantse Erp kunnen dance liefhebbers hun hart ophalen tijdens het 7th Sunday Festival, waar onder andere Sander van Doorn achter de draaitafels plaatsneemt.

Zin in een heus feest met kermissen, braderieën en optredens? Reis dan af naar Etten-Leur, Vollenhove, Beckum, Bornerbroek, Houtkamp of ga naar Nistelrode. Deze kleine stadjes staan bekend om hun grootse en gezelligheid Pinksterfeesten waar van alles te doen en te beleven is. En dames opgelet, want met Pinksteren kun je ook heerlijk shoppen. Op de Appelparade in Lisserbroek, de Luikse Markt in Utrecht en de Pinkstermarkten van Vlissingen, Leek en Panningen heten de standhouders je van harte welkom en brengen zij met veel enthousiasme hun koopwaar aan de man. Het groene en grote Utrechtse Griftpark pakt tijdens Pinksteren flink uit met het reizende Food Truck Festival en de Utrechtse Fabriek: een creatieve en gezellige (web)shopmarkt. Een aanrader voor jong en oud!

Pinksteren 2015

Wat ga jij vandaag en morgen doen? Hebben we je op ideeën gebracht? Als je geen zin hebt in festivaldrukte, kun je ook gezellig naar de bioscoop. De Ontsnapping, Pitch Perfect 2, Mad Max en Ventoux zorgen momenteel voor volle zalen en veel filmplezier. En wil je gewoon lekker shoppen in de stad? Check dan even welke steden er ‘koopzondag’ hebben, zodat je niet voor een dichte winkeldeur komt te staan. In de tuin met een boek of een wandeling aan het strand: wat je ook op deze vrije dagen gaat, doen wij wensen je in ieder geval veel plezier!

Geplaatst op 24 mei 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Renée Zellweger (55)Amerikaanse actriceRenée Zellweger
    • Albert Verlinde (63)TV-presentator (RTL Boulevard)Albert Verlinde
    • Femke Halsema (58)Nederlandse politicaFemke Halsema
    Verleden vandaag
    • Robinson Crusoe uitgegeven (1719)Het wereldberoemde boek Robinson Crusoe, geschreven door Daniel Defoe, wordt voor het eerst uitgegeven.Robinson Crusoe uitgegeven
    • Uitbreiding Rotterdamse metro (1985)De verlenging van de Rotterdamse metrolijn naar station 'de Akkers' in Spijkenisse wordt in gebruik genomen.Uitbreiding Rotterdamse metro
    Spreuk van de dag

    Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, eerder van 10 tot 3.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven