Blog

Veiligvliegen.nl; vlieg veilig met je drone

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Gadgets
Geplaatst op: 24/11/2015

24
nov

Het vliegen met drones wordt steeds populairder. In Nederland vliegen er ongeveer 100.000 drones in de lucht. Het luchtruim wordt hierdoor steeds voller en daardoor kunnen er incidenten gebeuren. Het is daarom belangrijk dat je de regels voor het vliegen met een drone goed kent. Wanneer je je niet aan de regels houdt kunnen er gevolgen zijn. Op Veiligvliegen.nl lees je alles over het veilig vliegen met een drone. Het is een uitgebreide website die je op een leuke manier informeert over de regels.

Drones zijn gave gadgets en zijn regelmatig als dagaanbieding op JouwAanbieding te vinden. Ben jij van plan een drone cadeau te geven? De website VeiligVliegen.nl leert je op eenvoudige wijze kennis maken met de Nederlandse drone regelgeving. De website is een initatief van de website Drones.nl en wordt ondersteunt door ambassadeurs als Intertoys, Conrad, Alternate en andere toonaangevende drone-verkopers.

Drones

Drones worden steeds populairder en dat is terug te zien in de verkoopcijfers. Veel mensen kopen een drone om mee te vliegen. Het luchtruim wordt hierdoor erg vol. In 2012 vlogen er 10.000 drones rond, maar inmiddels is het aantal gestegen naar 100.000 drones in Nederland! Er is dus een sterke stijging ontstaan in de afgelopen jaren. De stijging van het aantal drones is het luchtruim zorgt ook voor een stijging van het aantal incidenten. Er kan van alles gebeuren met een drone wanneer je er mee vliegt en je niet goed op de hoogte bent van de regels.

Regels

Het vliegen met een drone is een serieuze zaak en daarom zijn er regels waar iedereen die een drone gebruikt zich aan moet houden. Voordat je met een drone gaat vliegen is het belangrijk dat je de regels goed kent. Zo kan er voor, tijdens en na het vliegen niks mis gaan. Wat je als eerst moet weten is dat drones geen speelgoed zijn, maar voertuigen waarmee je deelneemt aan het luchtverkeer. In Nederland is het toegestaan om hobbymatig te vliegen met je drone zolang je je aan de regels houdt. Wanneer je je niet aan de regels houdt kan je een straf krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een geldboete zijn of je drone wordt in beslag genomen. Mensen die vaker in de fout gaan kunnen een gevangenisstraf krijgen. Als je een ongeluk veroorzaakt met je drone, kan het slachtoffer je aansprakelijk stellen voor de schade en/of verwondingen. De volgende regels zijn ook erg belangrijk als je gaat vliegen met een drone:

- Vlieg alleen overdag
- Houd de drone altijd in zicht
- Vlieg nooit hoger dan 120 meter
- Leer je drone kennen
- Vlieg nooit boven bebouwing, wegen en mensen
- Vlieg nooit in ‘no fly zones’ zoals rondom vliegvelden
- Geef altijd voorrang aan ander vliegverkeer
- Vlieg nooit tegen betaling of voor zakelijke doeleinden
- Respecteer andermans privacy en rust
- Gebruik je verstand

Veiligvliegen.nl

De speelse website Veiligvliegen.nl geeft op een leuke en visuele manier uitleg over het gebruik van je drone. Op de website lees je actuele regels, no fly zones, Do’s & Don’ts en nog veel meer. Het is een website die je informeert over alles wat je moet weten. Wanneer je Veiligvliegen.nl goed door hebt gelezen ben je klaar om met je drone veilig het luchtruim te betreden.

Geplaatst op 24 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Raymond van Barneveld (57)Nederlandse darterRaymond van Barneveld
    • Yuri van Gelder (41)Nederlandse turnerYuri van Gelder
    • Carmen Electra (54)Amerikaans actriceCarmen Electra
    Verleden vandaag
    • Swiebertje op televisie (1955)De eerste aflevering van Swiebertje is te zien op de Nederlandse televisie.Swiebertje op televisie
    • Amsterdam hoofdstad (1808)Amsterdam wordt tot hoofdstad van Nederland uitgeroepen.Amsterdam hoofdstad
    Spreuk van de dag

    De wind kun je niet veranderen, wel de stand van je zeilen.

    Website van de dag
    eBay.com screenshot
    eBay.comEen online handelsplaats die wereldwijd bekend is. Kopers en verkopers kunnen hier vrijwel alles verhandelen.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven