Blog

Zo snurkt jouw kleintje gemakkelijk de zomertijd in

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Nikie
Categorie: Tips
Geplaatst op: 26/3/2015

26
maa

Dit weekend gaat de zomertijd weer in. Een fijne tijd waarin we in de avond weer wat langer kunnen genieten van het licht, want in het vóórjaar gaat de klok een uur naar vóór. Maar heb je een kleine koter rondbanjeren in huis, begin dan nu alvast naar de zomertijd toe te werken.

Denk vooruit

Kinderen hebben wat langer nodig om zich voor te bereiden op deze verandering, tenminste, als jij je dagen zo normaal mogelijk wilt laten verlopen. Het is dus raadzaam om nu alvast vooruit te gaan denken. Deze paar tips kunnen je gegarandeerd helpen!

Biologische klok

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart wordt de klok om 2.00 uur verzet naar 3.00 uur. Dat is inderdaad genieten wat betreft de avonden. Als volwassenen kunnen we heel logisch beredeneren wat en waarom, zelfs al laat onze biologische klok ons tijdens deze weekenden nog wel eens in de steek. We komen te laat op onze afspraken op de zondag, zijn vergeten of we ons horloge nu wel of niet al hadden verzet en raken in de war van het feit of de smartphone nu vanzelf naar de nieuwe tijd is versprongen of niet. Maar wat nu als je te klein bent om überhaupt de logica achter dit alles te begrijpen?

Bedtijd

Het is verstandig om de bedtijd van je kleintje direct vanaf vandaag wat te gaan verschuiven. Gewoon een kwartiertje vroeger naar bed brengen. Morgen doe je hetzelfde, evenals de opvolgende avond. Wellicht dat het wat langer duurt voordat hij of zij daadwerkelijk in dromenland zit, maar op deze manier wordt het wennen aan de nieuwe tijd wel een stuk gemakkelijker!

Licht in de tent

Wanneer de klok verzet is, begin je de dag meteen lekker actief. Het liefst direct na het wakker worden de gordijnen open en lekker wat gaan spelen. Het liefst zelfs in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld lekker een stukje fietsen of wandelen. Ook werkt het prima om je kinderen gedurende de dag flink actief te laten zijn, zodat ze ’s avonds moe genoeg zijn om gemakkelijk in slaap te kunnen vallen.

Donker

In de avond is het belangrijk dat je de slaapkamer van je zoon of dochter goed donker maakt. Lekker vroeg de gordijnen dicht en eventueel een schemerlampje aan. Dit licht kun je in dit geval beter gebruiken dan daglicht.

Tiktak

Hoewel het ook voor volwassenen lastig kan zijn, is het heel belangrijk dat je de dagindeling zo constant mogelijk houdt. Dus op dezelfde tijden eten, dutjes en activiteiten. En inderdaad, de tijd van de tikkende klok, niet je biologische!

Normaal ritme

Hopelijk is de verandering met deze tips zo snel mogelijk vergeten en zit iedereen weer zo snel mogelijk in het normale ritme. Onderschat de impact van het verzetten van de klok niet, zo’n biologische klok is niet voor een gat te vangen!

 

Geplaatst op 26 maart 2015

Delen via:

Nikie

Over Nikie

Met een kritische blik en met een flinke dosis humor schrijft Nikie de meest adembenemende verhalen met een lach. Ook andere taken gaat zij niet uit de weg en lost alles razendsnel op. Nikie heeft een neusje voor de beste aanbiedingen die jij niet mag missen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Peter Tuinman (77)Nederlandse acteurPeter Tuinman
    • Linda Perry (59)Zangeres van '4 Non Blondes'Linda Perry
    • Filip van België (64)Sinds 2013 koning van BelgieFilip van België
    Verleden vandaag
    • Veroordeling Volkert van der G. (2003)Volkert van der Graaf wordt veroordeeld voor de moord op Pim Fortuyn. Hij krijgt 18 jaar gevangenisstraf.Veroordeling Volkert van der G.
    • Aswolk teistert Europees vluchtverkeer (2010)Een aswolk, veroorzaakt door uitbarsting van een vulkaan in IJsland, teistert het Europese vluchtverkeer. 40 landen sluiten het luchtruim.Aswolk teistert Europees vluchtverkeer
    Spreuk van de dag

    Hij wond de klok op, maar het was niet wederzijds.

    Website van de dag
    iBOOD.com screenshot
    iBOOD.comHet grootste one-day deal platform in Europa. Dagelijks om 0.00 uur verschijnt er een superscherpe deal.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven