Blog

1 op de 4 Nederlanders doet kerstboodschappen online

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 11/12/2017

11
dec

Uit onderzoek van Manhattan Associates blijkt dat 1 op de 4 Nederlanders in de aanloop naar Kerst online inkopen doet. Het gaat hierbij niet om cadeautjes voor onder de kerstboom, maar om etenswaren, drank en andere boodschappen voor het kerstdiner. De inkopen worden vooral gedaan door mensen die normaalgesproken ook al online boodschappen doen en die de fysieke winkels in de periode voor Kerst bewust vermijden.

Online kerstboodschappen doen

25% van de Nederlanders gaat de komende weken online boodschappen doen voor Kerstmis, zo blijkt uit onderzoek van Manhattan Accociates. Dit bedrijf is een internationale leverancier van bevoorradingssystemen technologie voor o.a. grote detailketens. De 25% bestaat vooral uit mensen die normaalgesproken ook al via het internet hun boodschappen doen. Slechts 17% van de respondenten die online kerstboodschappen gaan doen hebben dit nog nooit eerder gedaan.

Drukte vermijden

De groep mensen die van plan is om voor Kerst online boodschappen te doen bestaat vooral uit jongeren en mannen. 35% van de respondenten tussen de 18 en 34 jaar is van plan een gedeelte van, of al hun kerstboodschappen online te bestellen. De belangrijkste reden van 55% van de kerstshoppers om naar een pick-up point te gaan of boodschappen thuis te laten bezorgen, is de wens om drukke winkels in de kerstperiode te vermijden. 30% laat het zware sjouwwerk liever aan een ander over wanneer ze veel boodschappen nodig hebben en nog eens 30% besteedt zijn tijd liever anders dan in een winkel.

Speciaal kerstassortiment

Met een speciaal assortiment en kerst aanbiedingen moedigt menig online supermarkt haar klanten aan om de kerstboodschappen online in te slaan.”We zien dat grote spelers in de markt, zoals Albert Heijn, naast een speciaal assortiment en recepten voor het kerstdiner in de supermarkt zelf ook hun websites inrichten op de feestdagen door met bijvoorbeeld een speciale kerstdinerbox te komen”, zegt Pieter Van den Broecke van Manhattan Associates Benelux en Duitsland.

Albert Heijn heeft naast haar Allerhande Kerstbox dit jaar ook een Kerstwijnbox, met 4 wijnen die de gerechten uit de kerstbox complimenteren.

 

Geplaatst op 11 december 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Ernst Hirsch Ballin (68)Politicus en rechtsgeleerde. Was minister van Justitie en Binnenlandse Zaken.Ernst Hirsch Ballin
  • Nero (1837 - 1868)Romeins keizer in de eerste eeuw na Christus en de bekendste Nero.Nero
  • Piet Paulusma (62)Nederlandse weerman, bekend om zijn Friestalige afsluiting 'Oant moarn'.Piet Paulusma
  Verleden vandaag
  • Sluiting kerncentrale Tsjernobyl (2000)Men komt definitief tot het besluit om de kerncentrale bij Tsjernobyl te sluiten. In 1986 vond daar een verschrikkelijk ongeluk plaats.Sluiting kerncentrale Tsjernobyl
  • Toren van Pisa heropend (2001)Na een restauratie van 11 jaar wordt de toren van Pisa heropend voor publiek. Voorheen was de toren zo scheef dat het gevaarlijk was.Toren van Pisa heropend
  Spreuk van de dag

  Als je in de put zit, moet je vooral niet verder graven.

  Website van de dag
  Kwantum.nl screenshot
  Kwantum.nlUitgebreid aanbod woonartikelen tegen verrassend voordelige prijzen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven