Blog

Visueel zoeken ASOS nu ook beschikbaar in Nederland en België

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 12/3/2018

12
maa

In augustus 2017 kondigde webshop ASOS.com een bijzondere zoekfunctie aan. De Britse webshop maakt het mogelijk om naar populaire fashion-items te zoeken met behulp van afbeeldingen en screenshots. Zo vind je binnen no-time die gave jeans of dat coole paar sneakers die je regelmatig op je favoriete Instagram-accounts voorbij ziet komen. Deze innovatieve manier van zoeken is nu ook beschikbaar voor bezoekers die ASOS.com vanuit Nederland en België bezoeken!

Visueel zoeken bij ASOS.com

Vorig jaar lanceerde ASOS.com in samenwerking met Nike een bijzondere zoekfunctie waarmee het mogelijk is om met behulp van afbeeldingen van het internet je favoriete fashion-items in het assortiment van ASOS kan opsporen. Dit betekent dat je allerlei afbeeldingen en screenshots van bijvoorbeeld schoenen en kleding op ASOS.com kan uploaden om het betreffende artikel in de webshop te vinden. De testpilot bleek een succes en ASOS gaat visueel zoeken nu uitrollen voor al haar klanten, dus ook voor Nederlandse en Belgische shoppers!

Alternatieve outfits

Naast het uploaden van afbeeldingen die je op internet of Social Media bent tegengekomen, biedt de zoekfunctie ook handige opties voor het vinden van goedkopere alternatieven. Met behulp van selfies, waarop je bent gekleed in kleding van concurrenten van ASOS, kun je ook het assortiment van de webshop doorzoeken. Je ontvangt vervolgens suggesties die vergelijkbaar zijn met je outfit op de foto. Zo kun je via ASOS.com ontdekken of je in de online store goedkoper uit bent voor praktisch dezelfde outfit!

ASOS.com

ASOS.com is opgericht op 3 juni 2000 door Nick Robertson en Quentin Griffiths in Londen. De webshop is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een ontzettend populaire online winkel, met een jaaromzet van 1,9 miljard euro in 2017. ASOS heeft meer dan 4.000 werknemers in dienst. De webshop richt zich met name op jong volwassenen die op zoek zijn naar de vetste outfits volgens de laatste trends. ASOS.com heeft meer dan 850 merken in haar assortiment en biedt dan ook talloze keuzes qua kleding, accessoires en schoenen.

Geplaatst op 12 maart 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Paul de Leeuw (62)Nederlands televisiepresentator en zangerPaul de Leeuw
    • Steven Tyler (76)Zanger van de rockband AerosmithSteven Tyler
    • Keira Knightley (39)Britse actriceKeira Knightley
    Verleden vandaag
    • Kernenergiecentrale (1969)De Kernenergiecentrale Dodewaard wordt in gebruik genomen door koningin Juliana.Kernenergiecentrale
    • Martin Luther King en Malcolm X spreken (1964)Martin Luther King en Malcolm X ontmoeten elkaar om de Civil Rights Act te bespreken.Martin Luther King en Malcolm X spreken
    Spreuk van de dag

    Doe het goede, laat onzin na en volhard in beide.

    Website van de dag
    Yahoo.com screenshot
    Yahoo.comEen bekende zoekmachine en tevens e-mailprovider. Een van de grootste concurrenten van Google.Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven