Blog

Katy Perry geeft knallend Superbowl optreden

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 3/2/2015

3
feb

Zangeres Katy Perry gaf afgelopen maandag een spetterend optreden tijdens de rustpauze van de Superbowl. De american football wedstrijd vond dit keer plaats tussen de New England Patriots en de Seattle Hawks in Glendale, Arizona. Nog nooit keken er zoveel mensen naar de 'halftime' show, die sinds 1991 is uitgegroeid tot een begeerlijk optreden voor vele artiesten.

Tijdens een ruim 13 minuten durend optreden zingt Katy Perry in de rustpauze van de Superbowl een paar van haar wereldberoemde hits. Aanhet begin van elk nieuw nummer verandert het decor, de belichting én de outfit van Katy mee. Zo maakt ze tijdens het nummer Roarhaar entree op een reusachtige, futuristische leeuw en lijkt de vloer mee te dansen wanneer 'Dark Horse' door de speakers galmt. Tijdens het nummer 'I Kissed a Girl' zingt en speelt collega-zanger Lenny Kravitz een stoer deuntje mee op zijn gitaar. Samen met MissyElliot rapt Katty Perry een medley van het nummer 'Get Ur Freak On' en 'Lose control'. Als afsluiting vliegt ze op een vuurpijl door het stadion tijdens het nummer 'Fireworks', uiteraard begeleid door prachtig vuurwerk.



Superbowl

De Superbowl-wedstrijd is een waar fenomeen in de Verenigde Staten. De winnaar van de American Football Conference (AFC) en de winnaar van de National Football Conference (NFC) strijden elk jaar om de Superbowl om zo de winnaar van de National Football League (NFL) tebepalen. Dit jaar vond de 49e Superbowl plaats, welke werd gespeeld tussen de New England Patriots en de Seattle Hawks. In hetUniversity of Phoenix stadion in Arizono wisten de Seattle Hawks de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 28-24. Deze editie van deSuperbowl is het best bekeken programma in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie. Er keken naar schatting 114.4 miljoen mensennaar de american football finale.

Het is voor artiesten een grote eer om tijdens de rust van de Superbowl te mogen optreden. Er worden miljoenen dollars geinvesteerd om de show zo spectaculair mogelijk te maken. Hoeveel het optreden van Katy Perry heeft gekost is nog niet duidelijk.

Beroemde half-time shows

Sinds 1991 worden beroemde artiesten gevraagd om de halftime show van de Superbowl te verzorgen. Voor dit jaar bestonden de geruchten dat Coldplay, Rihanna of Katy Perry de halftime show gingen verzorgen. Door de jaren heen zijn er heel wat gedenkwaardige en beruchte optredens geweest. Hieronder check je de optredens van de laatste jaren:

2014: Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers
Bruno Mars geeft een spectaculaire show in het MetLife Stadium in New Jersey. Hij zingt nummers als Locked Out of Heaven en Just The Way you Are. Met de rockers van de Red Hot Chili Peppers speelt hij Give it Away.



2013: Beyoncé, Destiny's Child
De wereldberoemde zangeres perfomed naast enkele solo-nummers ook samen met 'haar' Destiny's Child nummers als 'Bootylicious' en Indepenent Women I ten horen in het Mercedes-Benz Superdome stadion in New Orleans.


2012: Madonna, LMFAO, Nicki Minaj, M.I.A., Cee Lo Green
Queen of Pop Madonna treedt op met een aantal van haar grootste hits als Vogue en Like a Prayer, samen met o.a. Nicki Minaj en LMFAO.


2011: The Black Eyed Peas, Usher, Slash
The Black Eyed Peas maken er samen met Usher en Slash een feestje van tijdens nummers als I Gotta Feeling, Pump It en Let's get it Started.


2010: The Who
De Engelse band The Who brengt tijdens hun half-time show nummers als Who Are You en Won't Get Fooled again ten horen.


2009: Bruce Springsteen
Met Glory Days, Working on a Dream en Born to Run zet Bruce Springsteen een ijzersterke performance neer.


2008: Tom Petty & the Heartbreakers
Rockband Tom Pretty & The Heartbreakers spelen het dak van het University of Phoenix Stadium, waar Katy Perry in 2015 ook optreedt.


2007: Prince
In 2007 treedt Prince op met nummers als Let's Go Crazy en Purple Rain.


2006: The Rolling Stones
Mick Jagger en consorten spelen o.a. Start Me Up en Satisfastion tijdens de Superbowl rust.


2005: Paul McCartney
The Beatles-zanger Paul McCartney rockt het EverBank Field stadion in Jacksonville, Florida.



2004: Janet Jackson, P. Diddy, Nelly, Kid Rock en Justin Timberlake
Berucht optreden door 'Nipple Gate'; tijdens het optreden ontbloot Justin Timberlake de borst mét tepelpiercing van van Janet Jackson, wat voor veel commotie zorgde.

Geplaatst op 3 februari 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Tony Hawk (56)Amerikaanse skateboarderTony Hawk
    • Jason Biggs (46)Amerikaans acteur (American Pie)Jason Biggs
    • Florence Nightingale (1820 - 1910)Brits verpleegkundige en statisticus.Florence Nightingale
    Verleden vandaag
    • AA opgericht (1935)De Anonieme Alcoholisten wordt opgericht in de Verenigde Staten om alcoholisten af te helpen van hun drankverslaving.AA opgericht
    • Jongetje overleefd vliegtuigramp (2010)In de buurt van Tripoli in Libië stort een vliegtuig neer. Slechts 1 van de 105 passagiers overleeft de ramp; een jongetje uit Nederland.Jongetje overleefd vliegtuigramp
    Spreuk van de dag

    Hoge bomen vangen... is moeilijk!

    Website van de dag
    SunWeb.nl screenshot
    SunWeb.nlEven er tussenuit? Zoek en boek jouw droombestemming, of het nu om een zonvakantie of wintersport gaat!Bezoek website

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven