Blog

21 januari is Internationale Knuffeldag

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Wist je dat
Geplaatst op: 21/1/2016

21
jan

Op 21 januari is het Internationale Knuffeldag, dé dag dat we elkaar eens extra veel knuffelen! Een knuffel is namelijk een makkelijke maar veelzeggende blijk van waardering. Deze dag wordt over heel de wereld georganiseerd en er worden verschillende acties ingezet om de knuffels te verspreiden.

Vandaag is het Internationale Knuffeldag! Knuffeldag is in 1986 opgericht in Amerika. De Knuffeldag is inmiddels erg populair aan het worden want er zijn verschillende landen die er aan meedoen. Landen die meedoen zijn o.a. Canada, Zweden, Australië, Engeland, Rusland, Duitsland en Amerika zelf natuurlijk.

Events

De Internationale Knuffeldag heeft sinds kort een website waar ze in het Engels iedereen willen inspireren om knuffels uit te delen. Op de website kan je ook verschillende events en acties vinden die tijdens deze speciale Knuffeldag worden georganiseerd. Zo zijn er mensen die gratis knuffels uitdelen aan vreemden in de stad. Dit zijn mensen, jong en oud, die via een bord laten weten dat ze gratis knuffels geven aan iedereen die er 1 wil. Anderen organiseren weer een flash-mob waarin ze op een druk bezochte plek met veel mensen tegelijkertijd elkaar een knuffel geven. David Parsons verbrak een Guinness World Record door ruim 3.000 knuffels uit te delen in 24 uur. Met deze prestatie haalde hij ongeveer $2.062 dollar op voor het goede doel.

5 voordelen van een knuffel

Een knuffel doet heel veel met ons. Het biedt ons steun in moeilijke tijden. We worden er aan herinnerd dat we niet alleen zijn en het belangrijkste is dat we er gelukkig van worden. Naast deze 3 voordelen zijn er nog zo veel meer mooie kanten aan een knuffel. Het is verbazingwekkend wat een knuffel voor je kan doen.

1. Verbinding met anderen
In je lichaam wordt oxytocine aangemaakt wanneer je knuffels geeft. Dit is een hormoon dat in de hersenen specifiek gericht is op het verbinden van sociale contacten zoals de verbinding met je moeder, een vriend maar ook met je partner. Oxytocine heeft het vermogen om solidariteit tussen vreemden te verhogen. Wanneer je dus meer van dit hormoon hebt, door veel knuffels te geven, kom je meer in verbinding met anderen.

2. Je wordt blijer
Knuffelen verhoogt vertrouwen, voedt relaties met anderen en verhoogt zelfvertrouwen. Kortom, het maakt je een blijer mens!

3. Knuffelen vertraagt stress
Cortisol is net zoals oxytocine een hormoon in je lichaam. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Elke vorm van stress of spanning zorgt ervoor dat dit vrij komt. Een goede knuffel verlaagt het cortisol gehalte en hierdoor heb je dus ook minder stress.  

4. Knuffelen is als een goede daad
Vaak weet je niet goed wat er bij iemand anders speelt, waar hij of zij op dat moment mee worstelt. Misschien heeft iemand wel een hele moeilijke dag, zonder dat je het weet. Wanneer een goede, oprechte knuffel wordt gegeven, kan dat iemands dag een positieve draai geven. Een simpelere goede daad is er bijna niet!

5. Knuffelen verhoogt geduld
Een verbinding met iemand wordt bevorderd wanneer je de tijd neemt om iemand te waarderen en erkennen. Een knuffel is een van de makkelijkste manieren om te laten zien dat je iemand erkent en waardeert. Het leven gaat snel, berichtje hier, appje daar. Je rent vaak van de ene afspraak naar de andere. Door wat meer stil te staan en je bewust te worden van je omgeving, de tijd te nemen iemand te waarderen en erkennen door het geven van een knuffel, maakt dat je meer geduld krijgt.

Wie ga jij vandaag een knuffel geven?

Geplaatst op 21 januari 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jon Bon Jovi (59)Amerikaanse zangerJon Bon Jovi
  • Wibi Soerjadi (51)Nederlandse pianistWibi Soerjadi
  • Eduard Douwes Dekker (1820 - 1887)Bekend onder het pseudoniem 'Multatuli'. Schrijver van het boek Max Havelaar.Eduard Douwes Dekker
  Verleden vandaag
  • King Kong in première (1933)De film ''King Kong'' gaat vandaag in New York in 1933 in premiere.King Kong in première
  • Concorde maakt eerste vlucht (1969)Het supersonische vliegtuig de Concorde maakt zijn eerste vlucht. De Concorde kon in minder dan 3 uur van Londen naar New York vliegen.Concorde maakt eerste vlucht
  Spreuk van de dag

  Je kunt tegenwoordig zoveel worden, dat je beter kunt blijven wie je bent.

  Website van de dag
  9292ov.nl screenshot
  9292ov.nlJouw dagelijkse bron van reisinformatie voor de bus, trein en al het andere openbaar vervoer!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven