Blog

Shoppen via tablet populair in Nederland

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Wist je dat
Geplaatst op: 18/2/2016

18
feb

Nederlanders shoppen liever via hun tablet dan via een ander device. Via de tablet worden voornamelijk babyartikelen gekocht en dat gebeurt meestal rond 8 en 9 uur ’s avonds. Naast Nederland zijn ook Frankrijk en Duitsland echte tablet liefhebbers, maar de rest van Europa eigenlijk niet, zo blijkt uit onderzoek Twenga.

Online shoppen gebeurt steeds meer. Als we snel iets nodig hebben, maar geen tijd hebben om naar de stad te gaan, betellen we het online. Dit doen we via een laptop, tablet of smartphone. Het mobiele verkeer in Nederland groeit daarom elk jaar. Uit het onderzoek Mobile Commerce in Europa 2015 van Twenga is gebleken dat Nederland tot de top 4 behoort als het gaat om verkeer via mobiele devices.

Smartphone of tablet

Ondanks dat veel mensen een smartphone hebben, is de smartphone niet het populairste device om een online aankoop mee te doen. Meer dan 59% van de Nederlanders shopt liever via een tablet ten opzichte van 41% van de Nederlanders die liever via een smartphone shoppen. In de meeste Europese landen is de smartphone wel als populairste device uit het onderzoek gekomen, alleen in Frankrijk en Duitsland niet. Via de tablet wordt er in Nederland voornamelijk babykleding en –artikelen gekocht. De smartphone gebruiken we voornamelijk om videogames mee aan te schaffen en via de laptop kopen we computers.

Tijdstip

Niet alleen de populariteit van de tablet en smartphone is onderzocht. Ook het tijdstip voor het gebruik van een device is gemeten. Het blijkt dat Nederlanders voornamelijk gebruik maken van een smartphone of tablet rond 8 en 9 ’s avonds. Tussen 9 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds shoppen we via de laptop. Kortom; tijdens werktijd!

Geplaatst op 18 februari 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jon Bon Jovi (59)Amerikaanse zangerJon Bon Jovi
  • Wibi Soerjadi (51)Nederlandse pianistWibi Soerjadi
  • Eduard Douwes Dekker (1820 - 1887)Bekend onder het pseudoniem 'Multatuli'. Schrijver van het boek Max Havelaar.Eduard Douwes Dekker
  Verleden vandaag
  • King Kong in première (1933)De film ''King Kong'' gaat vandaag in New York in 1933 in premiere.King Kong in première
  • Concorde maakt eerste vlucht (1969)Het supersonische vliegtuig de Concorde maakt zijn eerste vlucht. De Concorde kon in minder dan 3 uur van Londen naar New York vliegen.Concorde maakt eerste vlucht
  Spreuk van de dag

  Je kunt tegenwoordig zoveel worden, dat je beter kunt blijven wie je bent.

  Website van de dag
  9292ov.nl screenshot
  9292ov.nlJouw dagelijkse bron van reisinformatie voor de bus, trein en al het andere openbaar vervoer!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven