Blog

Eigenaar Sunweb koopt Corendon

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Reizen
Geplaatst op: 3/6/2019

3
jun

De Nederlandse touroperator Corendon wordt overgenomen door de Zweedse investeerder Triton, ook eigenaar van Sunweb.


Triton is van plan om de activiteiten van Sunweb, dat vorig jaar in handen kwam van de Zweedse investeerder, te fuseren met Corendon. Alleen de luchtvaartmaatschappijen in Turkije en Malta en de hotels van Corendon Hotels & Resorts zijn geen onderdeel van de verkoop, melden beide partijen maandag. Wel onder de verkoop vallen dus de Corendon touroperating activiteiten in Nederland en België, de backoffice afdelingen in Turkije en Corendon Dutch Airlines. Onder de verkoop vallen ook nog andere merken zoals Stip Reizen en GOfun. 

Sterk portfolio
Steven van der Heijden, ceo van Corendon meldt erg blij te zijn Triton en Sunweb te verwelkomen. "Triton heeft in de afgelopen jaren veel kennis verworven over de Nederlandse en Europese reisbranche en we zijn er trots op dat ze onze meerderheidsaandeelhouder worden. Samen met het sterke productportfolio van Sunweb in combinatie met de eigen airline van Corendon creëert dit een krachtig fundament voor duurzame groei", aldus Van der Heijden.


De transactie moet volgens Corendon-eigenaar Atilay Uslu nog worden goedgekeurd door Brussel. Uslu blijft eigenaar van de Corendonhotels. Hij en zijn Turkse compagnon, Van der Heijden, Corendon-aandeelhouder Bas Rasker en Sunweb-oprichter Joost Romeijn krijgen allen een paar procent belang in de nieuwe reiscombinatie. Uslu houdt tevens een belangrijke bestuursrol bij Triton.

Van reisbureau naar luchtvaartbedrijf

Corendon werd in 2000 opgericht als reisbureau door Atilay Uslu en Yildiray Karaer, maar groeide uit tot een touroperator met eigen hotels en vliegtuigen. In 2005 lanceerde het bedrijf Corendon Airlines International in Turkije en in 2011 startte het concern met een Nederlands luchtvaartbedrijf. In 2017 werd Corendon Airlines Europe op Malta gestart. Verder heeft Corendon hotels in Turkije en Nederland en op Ibiza en Curaçao. In 2018 verzorgde Corendon de vakanties voor meer dan 750.000 vakantiegangers. In dat jaar werd een omzet behaald van ruim 515 miljoen euro.

Geplaatst op 3 juni 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Rudolph van Veen (56)TV kok bekend van tv programma 'Live and Cooking'Rudolph van Veen
  • Tante Leen (1912 - 1992)Amsterdamse volkszangeresTante Leen
  • Sjoukje Dijkstra (81)Nederlands kunstrijdsterSjoukje Dijkstra
  Verleden vandaag
  • Eerste legalisatie abortus (1935)IJsland is het eerste land waar abortus legaal wordt gemaakt.Eerste legalisatie abortus
  • Grootste sneeuwvlokken ooit (1887)Tijdens een hevige sneeuwstorm in Montana worden vlokken van 38 bij 20 centimeter gemeten.Grootste sneeuwvlokken ooit
  Spreuk van de dag

  Soms moet je iemand uit laten rennen, om te laten weten wat ze mis lopen.

  Website van de dag
  Girlscene.nl screenshot
  Girlscene.nlDit vrouwenblog biedt je je dagelijkse dosis fashion, beauty en lifestyle. Alles wat jij wilt weten komt voorbij!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven