Blog

NS gaat kans vrije zitplaatsen in de trein tonen via app

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Reizen
Geplaatst op: 7/7/2017

7
jul

Als jij een van duizenden mensen bent die dagelijks met de trein naar werk of school gaat, dan weet je dat er niets zo vervelend is als moeten staan wanneer je in de ochtend nog niet helemaal wakker bent of wanneer je na een lange werkdag eigenlijk niet meer op je benen kan staan. Voor diehard treinreizigers heeft de NS goed nieuws. In 2018 wordt het mogelijk om via de NS-app te zien in welk treinstel je de grootste kans hebt op een zitplaats. Je bent niet altijd van een zitplaats verzekerd, maar een lege stoel vinden wordt zo wel een stuk makkelijker!

Vrije zitplaatsen in de trein

De NS heeft aangekondigd vanaf 2018 te werken met een systeem dat kan zien in welke treinstellen er de meeste kans is op een zitplaats. Via de NS-app kunnen reizigers de rustige en drukke treinstellen bekijken en eenvoudiger een plaatsje vinden. Het systeem werkt met speciale sensoren die nu nog worden gebruikt voor het wegen van goederentreinen. Deze sensoren kunnen ook prima worden ingezet voor het wegen van personentreinen. Drukke plekken in de trein zijn zwaarder en worden rood gekleurd in de app. Groene plekken geven aan dat er in dat gedeelte van de trein grote kans is op een zitplaats.

Toch staan!?

Een app die precies laat zien waar er in de trein waarschijnlijk plaatsen vrij zijn, zorgt er natuurlijk voor dat iedereen op zoek gaat naar die ene laatste zitplaats. De nieuwe techniek van de NS zorgt waarschijnlijk voor een betere verdeling van personen in de trein, maar is geen oplossing voor overvolle treinen tijdens de spits. Naast de aankondiging van de nieuwe technologie laat de NS dan ook weten nieuwe treinstellen te hebben aangeschaft die de capaciteit van treinen in de spit moeten verhogen.

Geplaatst op 7 juli 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Ernst Hirsch Ballin (68)Politicus en rechtsgeleerde. Was minister van Justitie en Binnenlandse Zaken.Ernst Hirsch Ballin
  • Nero (1837 - 1868)Romeins keizer in de eerste eeuw na Christus en de bekendste Nero.Nero
  • Piet Paulusma (62)Nederlandse weerman, bekend om zijn Friestalige afsluiting 'Oant moarn'.Piet Paulusma
  Verleden vandaag
  • Sluiting kerncentrale Tsjernobyl (2000)Men komt definitief tot het besluit om de kerncentrale bij Tsjernobyl te sluiten. In 1986 vond daar een verschrikkelijk ongeluk plaats.Sluiting kerncentrale Tsjernobyl
  • Toren van Pisa heropend (2001)Na een restauratie van 11 jaar wordt de toren van Pisa heropend voor publiek. Voorheen was de toren zo scheef dat het gevaarlijk was.Toren van Pisa heropend
  Spreuk van de dag

  Als je in de put zit, moet je vooral niet verder graven.

  Website van de dag
  Kwantum.nl screenshot
  Kwantum.nlUitgebreid aanbod woonartikelen tegen verrassend voordelige prijzen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven