Blog

Groupon stopt in Scandinavië

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Uitstapjes
Geplaatst op: 21/11/2015

21
nov

Groupon staakt alle activiteiten in de Scandinavische landen. Het gaat niet goed met de omzet in deze landen en het Amerikaanse bedrijf kan ze niet langer onder de vleugels houden. De nieuwe CEO Rich Williams heeft het besluit genomen en haalt binnenkort de Groupon websites in het hoge Noorden offline. Consumenten die een voucher van Groupon bezitten ontvangen hun aankoop op korte termijn of worden op een andere manier tevreden gesteld.

Scandinavië

De Amerikaanse dealwebsite Groupon heeft alle activiteiten in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken gestaakt. Sinds maandag 16 november bieden de landensites, die vouchers verkopen voor diensten en producten van lokale bedrijven, geen koopjes meer aan in de noordelijke landen. Het bedrijf laat in een e-mail weten dat alle klanten die een Groupon hadden gekocht, hun aankoop nog ontvangen of op een andere manier tevreden worden gesteld. Binnenkort zullen ook de websites in de landen offline worden gehaald.

Besluit

Groupon maakt flink veel omzet en dat is terug te zien in de jaarcijfers van het bedrijf, maar de kosten die ze maken zijn veel hoger waardoor de nettowinst rode cijfers aangeeft. Dit is niet positief voor Groupon en daarom heeft de nieuwe CEO Rich Williams bestolen dat de kantoren in de Scandinavische landen sluiten. Sommige medewerkers van Groupon worden overgeplaatst, maar veel zullen geen baan meer hebben. Hoeveel mensen hun baan verliezen is niet bekend.

Groupon

Groupon is van oorsprong een Amerikaanse onderneming, opgericht in 2008. Aangezien de dienst er op is gericht om lokale ondernemers in contact te brengen met klanten in de buurt, moet Groupon in ieder land waar het bedrijf actief is een team hebben. Dit brengt hoge kosten met zich mee en dit kon niet gecompenseerd worden met de inkomsten die ze maakte in de Scandinavische landen.

Geplaatst op 21 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Julio Iglesias (78)Spaans zangerJulio Iglesias
  • Bruce Springsteen (72)Amerikaans zanger en componistBruce Springsteen
  • Ray Charles (1930 - 2004)blinde Amerikaans zanger en pianistRay Charles
  Verleden vandaag
  • Ontdekking Neptunus (1846)De planeet Neptunus wordt ontdekt door een Franse en een Britse astronoom.Ontdekking Neptunus
  • Peron president (1973)Juan Peron wordt opnieuw president van Argentinie. Peron was de man van de beroemde Evita.Peron president
  Spreuk van de dag

  Ware luiheid is extra vroeg opstaan om langer te kunnen luieren.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven