Blog

Tip: bespaar tot wel 80% op je printkosten

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 20/3/2018

20
maa

Via JouwAanbieding.nl kun je altijd profiteren van te gekke kortingen en zo heel wat euro’s besparen. Vandaag hebben we een leuke tip voor je waarmee je nog meer kan besparen! In dit artikel lees je hoe je kunt besparen op printkosten, zonder dat hier een kortingsactie aan te pas komt.

Waarom besparen op printkosten?

Printen doen we allemaal, of we nu willen of niet. Printerinkt is echter een van de duurste vloeistoffen op aarde. Het is zelfs duurder dan goud of olie! Het is dus altijd een goed moment om eens te kijken of je nog wat kan besparen op deze hoge kostenpost.

Besparen op je printkosten

Hieronder vind je enkele tips om te besparen op je printkosten. Hou je niet van je lezen? Dan kun je ook de infographic onderaan dit artikel gebruiken om snel te scannen hoe jij gemakkelijk kunt besparen op deze hoge kostenpost.

Bestel huismerk cartridges in plaats van originele cartridges

Huismerk cartridges zijn cartridges die niet afkomstig zijn van een leverancier van een bepaald merk printer. Deze cartridges zijn veel goedkoper. Hoe kan dit? Dit is eigenlijk heel simpel. Tegenwoordig koop je een printer al voor een paar tientjes. De fabrikanten van deze printers maken hier dus vrijwel geen winst op. De truc is om vervolgens heel erg veel geld te vragen voor de inktpatronen die in de printer gaan. Een aanbieder van huismerk inkt hoeft geen printers terug te verdienen en kan dus veel goedkoper haar inkt aanbieden.

Pas de instellingen van je printer aan

Je kunt niet alleen besparen op printkosten door goedkope inktpatronen te kopen, maar ook door de instellingen van je printer wat aan te passen. Hieronder vind je enkele instellingen die je kunt aanpassen:

 1. Print altijd zwart-wit (of alleen onbelangrijke documenten)
 2. Print altijd dubbelzijdig (zo kun je besparen op je papierkosten)
 3. Verlaag de kwaliteit van een printje (Hoe lager de kwaliteit, hoe minder inkt de printer verbruikt)

Gebruik eens een ander lettertype

Ook het soort lettertype dat je gebruikt heeft invloed op de hoeveelheid inkt die er gebruikt wordt. Probeer eens het lettertype Garamond. Dit lettertype staat bekend als een duurzaam lettertype, welke goed is voor het milieu. Maar ook voor jouw portemonnee! Ook het lettertype Ecofont is erg zuinig in gebruik. Zij beweren dat je alleen al door hun lettertype te gebruiken tot wel 50% kunt besparen op inkt. Wil je dit lettertype gebruiken, dan dien je wel een betaalde licentie aan te schaffen.

Let op wat je print!

Misschien een open deur, maar let ook zelf eens goed op je printgedrag. Soms heb je niet eens door hoeveel onnodige printjes je eigenlijk maakt. Werk dus eens wat vaker in de cloud en je zult zien dat je enorm zult besparen op je printkosten.
De infographic hieronder mochten wij gebruiken van Alleeninkt.nl en geeft alle informatie nog eens overzichtelijk weer in een afbeelding.

Geplaatst op 20 maart 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry Vermeegen (74)Nederlands (sport-)journalist en programmamakerHarry Vermeegen
  • Joe Cocker (1944 - 2014)Engelse blueszangerJoe Cocker
  • Boudewijn de Groot (80)Nederlandse zangerBoudewijn de Groot
  Verleden vandaag
  • Patent voor Levi's (1873)Levi Strauss, Amerikaans kledingfabrikant en oprichter van het denimlabel Levi's, ontvangt patent op de spijkerbroek.Patent voor Levi's
  • Lordi wint Songfestival (2006)De Finse heavy metalband Lordi wint het Eurovisiesongfestival. De band valt op door hun monsterkostuums.Lordi wint Songfestival
  Spreuk van de dag

  Geluk vermenigvuldig je, door het te delen met anderen.

  Website van de dag
  Pinterest.com screenshot
  Pinterest.comEen leuke manier om alles wat je inspireert op het internet te verzamelen in een overzicht en te delen met je vrienden.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven