Blog

1 op de 5 Nederlanders doet aankoop op Black Friday

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 16/11/2017

16
nov

Black Friday wordt in Nederland steeds populairder! Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat 18% van Nederlandse consumenten van plan is om op Black Friday een aankoop te doen. Met name bovenkleding, schoenen, parfum en beautyproducten staan bovenaan de Black Friday verlanglijstjes. De bekende shopping dag staat voor vele winkels gelijk aan de aftrap van het feestdagenseizoen.

Kopen op Black Friday

1 op de 5 Nederlanders is van plan op Black Friday een aankoop te doen, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction onder 1032 consumenten. Er kan geconcludeerd worden dat het van oorsprong Amerikaanse Black Friday definitief is overgewaaid naar Nederland. Consumenten uit de leeftijdscategorie 15 t/m 25 en 25/34 (ook wel Millenials) zijn met name enthousiast over Black Friday, dat dit jaar op 24 november valt. Het onderzoeksbureau kroont Black Friday dan ook tot 'een feest van de Millenials'.

Online uitgeven

Black Friday wordt dus steeds populairder, met name onder jongeren. 18% procent van de respondenten van het onderzoek is van plan om op 24 november een aankoop te doen. Een derde van deze groep denkt zijn geld voornamelijk online uit te gaan geven. Ruim de helft checkt zowel webshops als fysieke winkels. Bol.com en Media Markt worden veel genoemd als populaire winkels om op Black Friday een aankoop bij te doen. Bovenkleding, parfum, schoenen en beautyproducten staan het vaakst op de Black Friday verlanglijstjes.

Cyberweekend

In de Verenigde Staten is de dag na Thanksgiving een waar shoppingfenomeen dat draait om een koopjesjacht van 24 uur. In Nederland pakken winkels het wat anders aan. Zo worden veel Black Friday acties doorgetrokken tot Cyber Monday. Hierdoor ontstaat het Cyberweekend, wat voor veel retailers de aftrap vormt voor het feestdagenseizoen.

Geplaatst op 16 november 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven