Blog

500.000 kerstcadeaus in 24 uur voor Bol.com

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 20/12/2016

20
dec

Maandag 19 december 2016 was voor webwinkelgigant Bol.com de drukste dag ooit! In 24 uur werden er maar liefst 500.000 producten verkocht. Dit is 43% meer dan op de 21 december 2015, de drukste dag van vorig jaar. Op het drukste piekmoment werden er gisteren op Bol.com 14 artikelen per seconde afgerekend.

Drukste dag sinds 1999

Bol.com heeft in de periode voor Kerst haar drukste dag ooit beleefd. Op maandag 21 december 2016 werden er maar liefst 500.000 artikelen door de webwinkel verkocht. Dit komt gemiddeld neer op maar liefst 14 artikelen per seconde op het drukste moment van de dag, wat tussen 21:00 en 22:00 uur 's avonds plaats vond. Bol.com behaalt met een half miljoen verkochte artikelen per dag een flinke mijlpaal; het was de drukste dag ooit sinds de oprichting van Bol.com in 1999.

Veel smartphonegebruikers

Uit de indrukwekkende statistieken van Bol.com is op te maken dat de smartphone het meest gebruikte apparaat was om de webwinkel op de drukste dag van het jaar te bezoeken. Maar liefst 45% van de bezoekers bezocht de website met een smartphone, op de voet gevolgd door 40% die Bol.com via een PC of laptop bezocht. 15% van het verkeer kwam vanaf een tablet. Het smartphonegebruik is in vergelijking met vorig jaar flink toegenomen, van 8% naar 45%.

Drukke week voor Kerst

De online drukte voor Kerst is niet alleen te merken bij Bol.com. Ook PostNL heeft het erg druk met het bezorgen van kerstcadeaus voor het hele land. Vorig jaar werden er op de drukste van het jaar door PostNL bijna 1,5 miljoen pakketten bezorgd. Thuiswinkel.org geeft aan dat de weken voor Kerstmis voor 57% meer weekomzet voor online retailers zorgen dan tijdens een normale week. De totale online omzet voor de kerstperiode wordt geschat op 925 miljoen euro.

Geplaatst op 20 december 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Dolf Jansen (61)Nederlandse cabaretierDolf Jansen
  • George Michael (1963 - 2016)Britse popzangerGeorge Michael
  • Greg Raymer (60)Amerikaanse pokerspelerGreg Raymer
  Verleden vandaag
  • Zonsverduistering 2150 (2000)Op deze dag in het jaar 2150 verwacht men een totale zonsverduistering van langer dan 7 minuten.Zonsverduistering 2150
  • Vaccin tegen tuberculose (1924)Het vaccin tegen de ernstige bacteriele infectieziekte werd ge├»ntroduceerd door Calmette en Guerin.Vaccin tegen tuberculose
  Spreuk van de dag

  Als je wilt dat je dromen uitkomen, ga dan niet naar bed.

  Website van de dag
  voorHEM.nl screenshot
  voorHEM.nlvoorHEM.nl presenteert je iedere dag een superscherpe topaanbieding voor mannen!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven