Blog

Aanbiedingen van energieleveranciers: hoe kies je het voordeligste energiecontract?

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 29/1/2018

29
jan

Energieleveranciers stunten vaak met mooie acties, grote welkomstkortingen en nieuwe aanbiedingen. Het kan daarom best lastig zijn om de ideale energieleverancier te vinden die biedt wat jij nodig hebt én ook nog eens het voordeligst is. Wat zijn nou eigenlijk écht goede aanbiedingen? En wanneer ben je daadwerkelijk goedkoper uit? Wij zetten het voor je op een rij!

Inpakkers

Energieleveranciers hebben vaak mooie cadeaus voor nieuwe leden of bieden welkomstkortingen aan wanneer je een nieuw energiecontract afsluit. Zo biedt Nuon 250 euro, Oxxio 225 euro en Eneco 175 euro korting bij het afsluiten van een 1-jarig contract. Engie biedt zelfs 150 euro korting bij windenergie en United Consumers geeft 1 maand gratis stroom bij een 1-jarig contract. Natuurlijk zijn deze extra'tjes allemaal mooi meegenomen, maar het draait vooral om wat de leverancier verder te bieden heeft. Hierbij moet je letten op wat de vaste en variabele tarieven zijn en wat je per jaar kwijt bent. De contracten zijn meestal voor een jaar en omvatten een vast tarief. Daarnaast is er ook een verschil tussen 'normale' en groene stroom wat invloed kan hebben op de prijs die jij maandelijks voor je energie moet betalen. Bovendien kun je kiezen voor een contract dat eventueel direct opzegbaar is, maar zijn er ook contracten waar je direct voor een aantal jaren aan vastzit.

Voor- en nadelen van 1-jarige contracten

Zoals hierboven genoemd bieden veel leveranciers 1-jarige contracten aan. Een 1-jarig contract biedt een vorm van zekerheid, omdat je gegarandeerd binnen dat jaar een vast bedrag betaalt voor je energie. Je hoeft dan sowieso niet ineens meer te betalen. Na een jaar kun je bovendien overstappen op een goedkoper contract, om hoger wordende kosten te vermijden en te besparen. 1-jarige contracten met variabele tarieven kennen veel nadelen. Wanneer de tarieven voor energie ineens omhooggaan, kun je niet kosteloos overstappen. Je moet dan een opzegvergoeding betalen. Bij contracten voor onbepaalde tijd kun je je contract wel vaak direct opzeggen.

Energie vergelijken

Van je totale energiekosten wordt bijna de helft bepaald door de kosten voor gas en stroom. Om erachter te komen of je relatief (te) veel betaalt en of er voordeligere opties zijn, is het aan te raden om te beginnen met energie vergelijken. Zo kom je erachter welke leverancier het best bij jou en je (financiële) situatie past. Dit vergelijken kun je per energieleverancier doen, maar er zijn tegenwoordig ook veel handige vergelijkingswebsites die dit werk voor je doen. Op deze sites vul je je adres en het aantal gezinsleden in, en eventueel vul je in bij welke leverancier je op dit moment aangesloten bent, om vervolgens te zien welke leveranciers het voordeligst voor jou zijn en hoeveel je kunt besparen. Ook bieden deze sites de mogelijkheid om meteen over te stappen van energieleverancier.

Ook op JouwAanbieding is het mogelijk om te besparen op je vaste lasten!

Geplaatst op 29 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Jamie Oliver (47)Britse chef-kok, The Naked ChefJamie Oliver
  • Willem II van Oranje (1826 - 1850)Prins van OranjeWillem II van Oranje
  • Henry Kissinger (99)Amerikaanse diplomaat en politicus van joodse afkomst.Henry Kissinger
  Verleden vandaag
  • Opening Beurs van Berlage (1903)In Amsterdam wordt de Beurs van Berlage geopend door koningin Wilhelmina.Opening Beurs van Berlage
  • Ongeval Christopher Reeve (1995)Acteur Christopher Reeve, bekend door zijn rollen als Superman, valt van zijn paard en raakt daarbij verlamd.Ongeval Christopher Reeve
  Spreuk van de dag

  Wie 2 keer het wiel uitvindt, kan een fiets maken.

  Website van de dag
  Emerce.nl screenshot
  Emerce.nlAltijd op de hoogte van de laatste trends in marketing, media en e-business. Emerce is ook beschikbaar in papiervorm.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven