Blog

Albert Heijn schaft meer bezorgbakfietsen aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 22/12/2016

22
dec

Na een succesvolle test met fietsbezorging in Amsterdam afgelopen zomer, heeft Albert Heijn besloten 10 nieuwe bakfietsen aan te schaffen om meer boodschappen met de fiets te bezorgen. De totale elektrische bakfietsvloot van AH komt daarmee op 12 fietsen. De fietsen zorgen er samen voor dat 4 bestelbussen overbodig worden.

Albert Heijn bezorgbakfietsen

Afgelopen juni startte Albert Heijn een test met fietsbezorging in Amsterdam. Voor de test werden voor de supermarktketen speciale elektrische bakfietsen ontworpen, met ruimte voor 30 kratten en koelboxen. De bestellingen van klanten worden voorbereid in het Albert Heijn Home Shop Center in Almere, waarna de boxen naar een locatie in Amsterdam-Noord worden gebracht. Vanaf deze locatie kunnen bezorgers hun bakfietsen vullen en naar de klanten fietsen. Nadat de test succesvol bleek heeft Albert Heijn besloten 10 nieuwe fietsen te bestellen om de bezorgcapaciteit te vergroten. Met de uitbreiding van de bakfietsvloot worden 4 bestelbussen overbodig.

'Even puzzelen'

De introductie en uitbreiding van fietsbezorging in Amsterdam was 'even puzzelen', aldus Selma Postma, general manager van AH Online. 'De Amsterdamse bruggen bleken best een uitdaging en de bak is nu hufterproof ­gemaakt. Maar klanten stellen het erg op prijs. Sommigen vragen zelfs of ze hun boodschappen per fiets kunnen krijgen'.

Verkeersvriendelijk

Met de fietsbezorgservice wil AH.nl de doorstroming van verkeer in het drukke Amsterdamse centrum verbeteren. De bestelbussen van Albert Heijn zorgen namelijk regelmatig voor oponthoud van het verkeer. Met de elektrische bakfietsen wil Albert Heijn bijdragen aan schoner en verkeersvriendelijk vervoer in de binnenstad. Ook een elektrische bezorgauto wordt momenteel getest door de supermarktketen. Of de diensten op korte termijn ook in andere steden wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Geplaatst op 22 december 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (55)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (40)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (51)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In België treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg België een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven