Blog

Besparen op je boodschappen doe je zo!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 17/2/2015

17
feb

Er zijn tegenwoordig voldoende supermarkten waar je uit kan kiezen om je dagelijkse boodschappen te doen. Door de concurrentie aan te gaan in het aanbieden van de voordeligste acties en laagste prijzen, proberen supermarkten zoveel mogelijk consumenten te trekken. Dit scheelt jou in de portemonnee, net als de volgende tips om te besparen op je boodschappen!

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we met een bepaald budget richting de supermarkt gaan en ons strikt aan het boodschappenlijstje willen houden. Toch komen we dan vaker met een vollere tas thuis dan de bedoeling was. Op zich is dit nog niet zo heel erg, maar zodra je portemonnee er onder begint te lijden is het misschien handig om de volgende tips te gebruiken. Het meeste werk begint thuis met een goede voorbereiding!

• Ga nooit met een lege maag naar de supermarkt!

Wanneer je honger hebt heb je eerder geneigd meer artikelen aan te schaffen dan je van plan was. Het lekkere aroma van versgebakken broodjes en de gratis samples worden natuurlijk niet onbewust door de supermarkt in de winkel verspreidt. Het zijn allemaal slimme strategieën om jou meer te laten kopen!

• Maak een boodschappenlijstje

Stel je boodschappenlijstje af op de aanbiedingen die in de reclamefolders staan. Op deze manier kun je de prijzen met elkaar vergelijken en voor de voordeligste optie gaan. Onthoud dat groente en fruit uit een bepaald seizoen altijd goedkoper zijn in die betreffende periode dan daar buiten.

• Plan vooruit!

Probeer vooruit te plannen door regelmatig je voorraadkast te controleren. Ben je bijvoorbeeld over 2 weken door de wasverzachter heen en is het in de aanbieding? Koop het nu alvast om te voorkomen dat je tegen die tijd de volle prijs moet betalen. Doe precies hetzelfde als je binnenkort bijvoorbeeld een feestje geeft en de wijn is in de aanbieding. Reken wel eerst uit hoeveel mensen er komen en hoeveel ze gemiddeld drinken, zodat je precies weet hoeveel flessen wijn je nodig hebt.

• Kies het juiste tijdstip

Kies het juiste tijdstip om boodschappen te gaan doen. Aan het eind van de zaterdagmiddag worden vleeswaren vaak goedkoper in de schappen geprijsd. Ook op de markt gaat dit zo als de dag er bijna op zit. De prijzen zakken sneller aangezien de visboer zijn producten liever kwijt is dan dat hij ze weer mee moet nemen.

• Minder supermarktbezoekjes

Probeer het aantal momenten dat je naar de supermarkt gaat zoveel mogelijk te beperken. Het liefst 1 keer per week, aangezien de kans dan groter is dat je impulsaankopen weet te weerstaan. Om te voorkomen dat van bepaalde boodschappen de de houdbaarheidsdatum verloopt, is het handig om zoveel mogelijk producten in te vriezen.

• Stuur je partner op pad

Mocht je er echt geen vertrouwen in hebben dat je binnen het budget blijft en heb je toevallig een partner die dat wel kan, kijk hem/haar dan even lief aan en stuur die richting de supermarkt.

• Bonnetjes checken

Controleer geregeld je bonnetjes en houdt een overzicht bij van je totale uitgaven aan boodschappen. Zo kan je op een maandelijkse of jaarlijkse basis berekenen wat je precies kwijt bent en waar je op kan besparen.

• Begin een moestuin

Wil je echt serieus aan de slag en de handen uit de mouwen steken, dan moet je de tuin in om je eigen groente en fruit te gaan kweken. Het vergt wel wat meer inspanning en geduld, maar uiteindelijk levert het een hoop voldoening op. Het hebben van een moestuin begint in Nederland steeds populairder te worden. Hierdoor is er tegenwoordig steeds meer informatie over te vinden en de nodige middelen om te kunnen beginnen zijn bijna overal wel te verkrijgen.

• Koop huismerk producten

In de meeste gevallen worden merkproducten en huismerken van de supermarkt in dezelfde fabriek gemaakt. Het enige verschil is dan vaak de prijs, dus probeer eens een goedkoper merk dan wat je normaal koopt.

• Zelf de keuken in!

Laat de kant-en-klaar-maaltijden lekker in de schappen liggen, want zelf je eten bereiden is niet alleen gezonder maar ook voordeliger. Tegenwoordig is koken weer helemaal ‘hip & happening’ en op internet vind je duizenden heerlijke recepten. Door zelf te koken kun je jouw maaltijd helemaal naar eigen smaak samenstellen.

Geplaatst op 17 februari 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven