Blog

Besparen op je telefoonkosten is eenvoudiger dan je denkt!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 18/3/2016

18
maa

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder smartphone. Je telefoon ligt nooit verder dan 1 meter buiten je bereik en rinkelt, zoemt en trilt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. We worden continu geattendeerd op nieuws, Whatsapp berichten, e-mails en andere notificaties. Wanneer je teveel data en belminuten gebruikt word je aan het eind van de maand verrast door een akelig hoge telefoonrekening. Hoe kan je dat voorkomen? JouwAanbieding.nl heeft een paar handige tips onder elkaar gezet om te besparen op je telefoonkosten.

Weet wat je verbruikt!

Wil jij je telefoonkosten verlagen? Begin dan met het verkrijgen van inzicht in je verbruik van data en belminuten. Als je meerdere keren per week een uur aan de telefoon hangt, verbruik je vaak meer belminuten dan je denkt. Heb jij al onbeperkt bellen in je abonnement? Kijk dan eens goed naar je dataverbruik. Wanneer je vaak via 4G YouTube filmpjes kijkt, muziek streamt en veel selfies naar je vrienden stuurt, zit je zo aan het aantal GB dat je maandelijks aan mobiele data mag vebruiken.

Wil je weten hoeveel minuten je per maand belt? Raadpleeg de factuur die je maandelijks van jouw telefoonprovider ontvangt of log-in op de website of app van je provider.

Inzicht krijgen in je mobiele data verbruik? Dat kan op de volgende manieren:
• Android ( o.a. Samsung/HTC): Apps > Instellingen > Gegevensgebruik/Datagebruik
• iOS (iPhone): Instellingen > Mobiel Netwerk
• Windows Phone (o.a. Nokia): veeg op het startscherm naar links en kies ‘Data Sense’

Belminuten en MB's besparen

Heb je op basis van je verbruik van belminuten en data kunnen concluderen dat je abonnement eigenlijk te klein is voor jouw maandelijkse smartphone gebruik? Je kan dan natuurlijk kiezen voor een duurder abonnement. Bij de meeste providers, zoals KPN, T-Mobile en Vodafone, kun je tijdens de looptijd van je abonnement extra modules aanzetten. Met deze modules kun je jouw datalimiet en aantal belminuten in een paar klikken vergroten. Let op: dit zorgt indirect wel voor extra telefoonkosten!

Een duurder abonnement is dus eigenlijk niet de oplossing. Wat wel kan helpen bij het besparen op belminuten en MB's is het bewust gebruiken maken van je smartphone. Er zijn diverse manieren om te voorkomen dat je je abonnement overschrijdt:

• Verbind met WiFi, niet alleen thuis!
Het klinkt misschien logisch, maar door te verbinden met een WiFi netwerk verbruik je geen mobiele datakosten. Op diverse openbare gelegenheden kun je al gratis gebruik maken van WiFi. Probeer indien mogelijk ook op je werk, in de sportschool en in het openbaar vervoer gebruik te maken van gratis WiFi.

• Bel via Whatsapp/Facebook
Heb je al veel belminuten verbruikt deze maand? Via de apps van Whatsapp en Facebook kun je tegenwoordig via Internet bellen. Let wel; ook hiervoor kun je beter gebruik maken van draadloos internet. Zit je bijvoorbeeld thuis op de bank te bellen terwijl je met WiFi bent verbonden? Kies dan eerder voor bellen via Whatsapp of Facebook om belminuten te besparen.

Overweeg SIM-Only

Wist je dat een groot deel van je abonnementskosten bestaan uit een afbetaling voor de telefoon die je gebruikt? Een duur toestel betekent logischerwijs ook een duurder abonnement. Loopt je telefooncontract bijna af en overweeg je een nieuwe abonnement? Ga eens na of je toestel echt aan vervanging toe is. Een telefoon die je pas 1 of 2 jaar gebruikt kan vaak nog prima een jaartje mee! Je kan dan een voordelig SIM-only abonnement afsluiten. Je ontvangt net zo veel (of meer) belminuten en MB's, maar betaalt een stuk minder omdat je jouw toestel niet meer afbetaald. Dit scheelt soms tot wel 50% in de kosten!

Ben je benieuwd naar hoeveel je kan besparen met een SIM-Only abonnement? Check dan eens het SIM-Only aanbod van Mobiel.nl. Deze partij geeft je een compleet overzicht van SIM-only abonnementen bij alle grote providers. Providers als Simpel.nl en Simyo.nl zijn exclusieve SIM-only partijen met zeer gunstige tarieven.

Geplaatst op 18 maart 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Wubbo Ockels (1946 - 2014)Nederlands eerste astronautWubbo Ockels
    • Lady Gaga (38)Amerikaanse zangeresLady Gaga
    • David 'chip' Reese (1951 - 2007)Amerikaanse pokerproDavid 'chip' Reese
    Verleden vandaag
    • Eerste uitzending Radio Donna (1992)Radio Donna start haar eerste uitzending live vanuit Brussel.Eerste uitzending Radio Donna
    • Beatles treden niet meer op (1969)Ringo Starr kondigt aan dat de Beatles niet meer in het openbaar zullen optreden.Beatles treden niet meer op
    Spreuk van de dag

    Liefde zit in een klein hoekje. Jammer dat de aarde rond is.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven