Blog

Boekenweek 2015 in volle gang!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 11/3/2015

11
maa

De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 7 t/m 15 maart. Het thema van de 80e Boekenweek is 'Waanzin' en het motto luidt dit jaar 'te gek voor woorden'. Tot en met a.s. zondag is er in het hele land veel aandacht voor het (Nederlandstalige) boek. Op verschillende plaatsen kun je schrijvers ontmoeten en boekhandels en bibliotheken organiseren diverse activiteiten. De Boekenweek werd afgelopen zaterdag geopend tijdens het feestelijke 'Waanzinnig' Boekenbal.

Boekenweekgeschenk

Naast de vele activiteiten krijg je tijdens de Boekenweek in iedere boekhandel het Boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van minimaal 12,50 euro aan boeken. Dit jaar is dat het boek 'De zomer hou je ook niet tegen', geschreven door de Belgische schrijver Dimitri Verhulst. Het is de 5e keer in de geschiedenis van de Boekenweek dat een Belgische auteur het Boekenweekgeschenk schrijft. Tijdens de opening van de Boekenweek 2015 tijdens 'Het Waanzinnig Boekenbal' in de Stadsschouwburg in Amsterdam was Dimitri Verhulst hoofdgast en zong hij samen met Willeke Alberti het lied 'Samen Zijn'.

Het Boekenweekgeschenk is trouwens niet alleen leuk om te lezen; tijdens de laatste dag van de Boekenweek kun je met het boek gratis reizen met de trein. De NS beschouwt het boek die dag als een Dagkaart t.w.v. 50,80 euro!

Geschiedenis Boekenweek

De Boekenweek is sinds 1932 een jaarlijks terugkerend evenement. De Boekenweek is in het leven geroepen ter promotie van het (Nederlandstalige) boek en een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). De officiele doelstelling luidt: "De Boekenweek heeft tot doel de positie van hetalgemene boek in de samenleving steviger te verankeren, eerst en vooral door het publiek te laten ontdekken welk een rijk boekenaanbod er het hele jaar rond in deboekwinkel te vinden is." Het Boekenbal vond voor het eerst plaats op 4 maart 1947 in het Concertgebouw in Amsterdam, naar een idee van Chris Leeflang die op datmoment voorzitter van het CPNB was.

Online boekenvoordeel

Ook Nederlandse webwinkels doen mee aan de Boekenweek. Zo krijg je bijvoorbeeld ook bij besteding van 12,50 euro op Bol.com en Bruna.nl het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst cadeau!

Geplaatst op 11 maart 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven