Blog

Buitenlandse webshops steeds populairder

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 3/4/2019

3
apr

In 2018 kochten vijf miljoen Nederlanders voor een bedrag van 880 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels, blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor van Thuiswinkel.org en PostNL.


Het aantal cross-border shoppende Nederlanders groeide in 2018 maar liefst met 32% ten opzichte van het jaar ervoor. In 2017 kochten nog 3,8 miljoen Nederlanders via buitenlandse webwinkels, afgelopen jaar waren dit er vijf miljoen. Het bedrag groeide met 15% tot 23,7 miljard, waarmee de totale online bestedingen voor 3,7 procent aan buitenlandse sites kan worden toegewezen. 

Vooral in China
Vooral kleding, schoenen, speelgoed, personallifestyle- en IT-producten worden bij de webwinkels gekocht. China is met 31 procent van de aankopen het populairst, gevolgd door Duitsland (17 procent), het Verenigd Koninkrijk (15 procent) en de Verenigde Staten (9 procent).

Sterke thuismarkt
Nederlanders hebben vergeleken met consumenten uit andere landen nog erg de voorkeur voor webshops uit eigen land. "In andere landen ligt het aandeel van 'crossborderbestedingen' veel hoger, soms wel in de tientallen procenten", zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, hierover. En dat is logisch, zegt Jongen, want in Nederland beschikken we over een sterke, gezonde e-commercesector die haar klanten met een groot aanbod en een goede en snelle service over het algemeen op hun wenken bedient.

Bron: NU.nl

Geplaatst op 3 april 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik Willem Mesdag (1831 - 1915)Nederlands schilder en museumoprichterHendrik Willem Mesdag
  • Peter Fonda (80)Amerikaanse acteurPeter Fonda
  • Sugar Lee Hooper (1948 - 2010)Nederlandse zangeresSugar Lee Hooper
  Verleden vandaag
  • Sven Kramer gediskwalificeerd (2010)Sven Kramer wordt tijdens de 10 km op de Olympische Spelen gediskwalificeerd voor het tweemaal rijden van de binnenbaan.Sven Kramer gediskwalificeerd
  • Octrooi dieselmotor (1893)In Duitsland wordt er octrooi verleend aan Rudolf Diesel voor zijn revolutionaire dieselmotor.Octrooi dieselmotor
  Spreuk van de dag

  Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet te genieten

  Website van de dag
  Flinndal.nl screenshot
  Flinndal.nlAlles omtrent gezondheid, dat is waarvoor je terecht kunt bij Flinndal.nl. Van afvallen, tot concentratie- of rustproblemen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven