Blog

Cadeaubonnen minimaal 3 jaar geldig

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Besparen
Geplaatst op: 16/2/2016

16
feb

Cadeaubonnen krijgen een nieuwe geldigheidsdatum. De Consumentenbond en Stichting Keurmerk Cadeaukaarten hebben samen afgesproken dat cadeaubonnen minimaal 3 jaar geldig moeten zijn. De regel is alleen van toepassing op cadeaubonnen van uitgevers die het keurmerk van Stichting Keurmerk Cadeaukaarten hebben.

De Consumentenbond en Stichting Keurmerk Cadeaukaarten hebben samen besloten dat consumenten een gekochte cadeaubonnen tot minimaal 3 jaar na uitgave kunnen gebruiken. Jaarlijks ontvangt de Consumentenbond veel klachten over de geldigheid van cadeaukaarten. Door de geldigheid van de bonnen te verhogen hoopt de Consumentenbond dat het aantal klachten gaat afnemen.

Stichting Keurmerk Cadeaukaarten

De nieuwe geldigheidsdatum voor de bonnen is pas geldig wanneer een cadeaubonuitgever zich aanmeld bij Stichting Keurmerk Cadeaukaarten. De geldigheid van 3 jaar is namelijk geen wettelijke regel en daarom is deze afspraak vastgelegd in de Algemene Voorwaarden van de stichting. Stichting Keurmerk Cadeaukaarten is begin dit jaar opgericht door Nationale Entertainment Card, De Pluim, De Nederlandse Boekenbon, De Fleurop Bloemenbon, Business Reservations Centre Holland en VVV Nederland. Samen controleren ze cadeaubonuitgevers op het gebied van geldigheid, aanbod en betrouwbaarheid voordat de cadeaubonnenuitgever een keurmerk krijgt.

Cadeaubonnen

In de afspraken van de Consumentenbond en Stichting Keurmerk Cadeaukaarten staat dat cadeaubonnen voor producten minimaal 3 jaar geldig moeten zijn. Vouchers voor een belevenis moeten minimaal 2 jaar geldig. Consumenten die in het bezit zijn van een voucher kunnen de geldigheid met 1 jaar verlengen. Partijen die akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van Stichting Keurmerk Cadeaukaarten moeten de cadeaubonnen in hun winkel aanpassen zodat er op de cadeaukaart de juiste geldigheidsdatum staat aangegeven.

Financiële controle

Tijdens de controle van cadeaubonuitgevers wordt er ook gekeken naar de financiële staat van de uitgever. Wanneer een bedrijf er slecht voorstaat bestaat er een kans dat het bedrijf failliete gaat. Wanneer dit risico erg groot is krijgt de cadeaubonuitgever geen keurmerk.

Geplaatst op 16 februari 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven