Blog

Coolblue staakt verkoop telefoonabonnementen

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 16/1/2017

16
jan

Per 1 februari 2017 is het niet meer mogelijk om een nieuw telefoonabonnement via Coolblue.nl af te sluiten. Waar het voorheen nog mogelijk was om een nieuw toestel in combinatie met een abonnement via de webwinkel aan te schaffen, is dat vanaf volgende maand niet meer mogelijk. De nieuwe wetgeving die sinds 1 januari 2017 van kracht is, van toepassing op 'gratis' smartphones bij abonnementen, is hiervoor de reden.

Alleen losse toestellen

Coolblue heeft besloten per 1 februari 2017 geen telefoonabonnementen meer via haar webwinkel te verkopen. Je kan op Coolblue.nl nog steeds terecht voor losse toestellen, maar tegelijkertijd een abonnement af sluiten is dus niet meer mogelijk. De webwinkel heeft deze beslissing genomen na aanleiding van de nieuwe wetgeving omtrent 'gratis' smartphones, die per 1 januari 2017 van kracht is in ons land. Deze wet verplicht aanbieders van telefoonabonnementen duidelijk aan te geven hoeveel je maandelijks voor je abonnement betaalt en hoeveel voor je toestel. Coolblue vreest door de nieuwe regels voor logistieke- en serviceproblemen die de webshop graag wil voorkomen en heeft daarom besloten geen abonnementen meer aan te bieden. 

Nieuwe wetgeving

Vorig jaar is er door de Hoge Raad besloten dat een 'gratis' smartphone bij een telefoonabonnement eigenlijk een lening is. Hierdoor valt een abonnement onder de Wet op het Financieel Toezicht. Wanneer je een nieuw abonnement afsluit en meer dan 250 euro voor je toestel betaalt, wordt dit als een lening gezien en wordt het abonnement geregistreerd bij Bureau Kreditregistratie. Om deze reden moet er door elke aanbieder van telefoonabonnementen duidelijk worden aangegeven waar je maandelijks voor betaalt. Je maandbedrag bestaat uit telefoonkosten en extra kosten waarmee je het door jou gekozen toestel afbetaald. Vanaf nu ga je ook op reclameuitingen voor telefoonabonnementen dan ook de melding 'Let op! Geld lenen kost geld' voorbij zien komen.

Geplaatst op 16 januari 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Bob Geldof (68)Iers popmuzikant en activistBob Geldof
  • Froukje Jansen (46)Nederlands tv-presentatrice en actriceFroukje Jansen
  • Bernie Mac (1957 - 2008)Amerikaans komiek en acteurBernie Mac
  Verleden vandaag
  • 5-miljoenste woning (1982)De bewoner van de vijf miljoenste woning in Nederland krijgt de sleutel overhandigd door koningin Beatrix.5-miljoenste woning
  • Steve Jobs overlijdt (2011)Steve Jobs, CEO en medeoprichter van Apple Inc., overlijdt op 56-jarige leeftijd.Steve Jobs overlijdt
  Spreuk van de dag

  Van alleen geven gaat ook de beste koe kapot.

  Website van de dag
  Pokerwinkel.nl screenshot
  Pokerwinkel.nlBij Pokerwinkel.nl kun je terecht voor alles op het gebied van POKER!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven