Blog

Coolblue voegt 325 webwinkels samen

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Klaas
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 11/6/2018

11
jun

Webshopgigant Coolblue bundelt alle domeinen en gaat nu alleen nog verder onder de naam Coolblue.nl. Deze stap maakt het volgens Coolblue een stuk eenvoudiger voor de bezoeker en biedt doorgroeimogelijkheden.

325 domeinen

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Vanaf het begin werden in rap tempo nieuwe webshops opgericht die steeds de consument voor een bepaalde productgroep bedienden zoals Telefoonshop.nl, PDAshop.nl en Laptopshop.nl. Inmiddels bestaat het imperium uit zo'n 325 webshops. Wat betreft huisstijl straalden de webshops uiteraard al jaren eenheid aan en ook backend is gecentraliseerd. In 2017 realiseerde Coolblue een omzet van 1,2 miljard euro.

Simpeler

De nieuwe aanpak, die overigens al eerder werd aangekondigd, zorgt er volgens Coolblue voor dat het vooral makkelijker en duidelijker voor de bezoeker wordt. Klanten hoeven nu nog maar 1 domeinnaam te onthouden en het opent de deuren voor vele doorgroeimogelijkheden. Marketing technisch is het zeer interessant om het gehele Coolblue assortiment bij één grote webshop onde te brengen, bijvoorbeeld met het oog op cross selling.


Domeinen in de verkoop?

Coolblue heeft niets laten weten over wat er met de "oude" webshop-domeinen gaat gebeuren, maar de verwachting is dat het bedrijf deze gewoon in haar bezit houdt en door zal laten verwijzen naar de afzonderlijke secties binnen het nieuwe Coolblue.nl. De kans dat je binnenkort een leuk domein voor je nieuwe webshop op de kop kan tikken is dus helaas klein.

Geplaatst op 11 juni 2018

Delen via:

Klaas

Over Klaas

De technische man van JouwAanbieding die zijn hand niet omdraait voor een stukje code. Sinds de start is Klaas verantwoordelijk voor de techniek van het dagaanbiedingen overzicht. Ook voor andere taken draait deze alleskunner zijn hand niet om. Klaas heeft een neusje voor de beste tech deals.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Renée Zellweger (55)Amerikaanse actriceRenée Zellweger
    • Albert Verlinde (63)TV-presentator (RTL Boulevard)Albert Verlinde
    • Femke Halsema (58)Nederlandse politicaFemke Halsema
    Verleden vandaag
    • Robinson Crusoe uitgegeven (1719)Het wereldberoemde boek Robinson Crusoe, geschreven door Daniel Defoe, wordt voor het eerst uitgegeven.Robinson Crusoe uitgegeven
    • Uitbreiding Rotterdamse metro (1985)De verlenging van de Rotterdamse metrolijn naar station 'de Akkers' in Spijkenisse wordt in gebruik genomen.Uitbreiding Rotterdamse metro
    Spreuk van de dag

    Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, eerder van 10 tot 3.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven