Blog

Definitief geen levering goedkope hoogslapers van Leen Bakker

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 4/10/2017

4
okt

De hoogslapers die in juli 2017 per ongeluk voor 24 euro in de webshop van Leen Bakker werden aangeboden, hoeven van de rechter niet te worden uitgeleverd. Volgens de rechter hadden klanten die de bedden kochten kunnen weten dat het om een prijsfout ging. Ruim 60.000 hoogslapers werden verkocht nadat het nieuws van de bizarre korting zich als een lopend vuurtje via social media verspreidde.

Goedkope hoogslapers

Leen Bakker hoeft de hoogslapers die het per ongeluk heel goedkoop aanbood via haar webshop niet te leveren. Afgelopen juli waren een aantal modellen hoogslapers die normaal zo'n 300 tot 500 euro kostten, een tijd lang voor 24 euro en 85 euro online te koop. Leen Bakker had per ongeluk de prijs van een matras vermeld, in plaats van een complete hoogslaper. In een zeer kort tijdsbestek werden zo'n 47.000 bestellingen geplaatst voor ruim 60.000 hoogslapers. Volgens de rechter hadden klanten die de bedden kochten, moeten weten dat het om een prijsfout ging. Leen Bakker hoeft de bedden dus niet te leveren.

Stomme fout

Leen Bakker is blij met de uitspraak van de rechter, die vindt dat klanten hadden kunnen weten dat het om een prijsfout ging. "De rechter gaat mee in onze gedachte dat consumenten hadden moeten begrijpen dat er sprake was van een fout", aldus een woordvoerder van Leen Bakker. "Het was een stomme fout, maar er was daardoor geen sprake van een geldige koopovereenkomst." Het bedrijf heeft alle klanten hun 24 euro teruggestort en een aanbod gedaan om met 40% korting een willekeurige hoogslaper te kopen bij Leen Bakker. Ongeveer 600 klanten zijn vervolgens op dit aanbod ingegaan.

Geplaatst op 4 oktober 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Meryl Streep (72)Amerikaanse actriceMeryl Streep
  • Cyndi Lauper (68)Amerikaans zangeres bekend van de hit 'Girls just wanna have fun'Cyndi Lauper
  • Dan Brown (57)Amerikaanse auteur van o.a. 'The Da Vinci Code'Dan Brown
  Verleden vandaag
  • Sint-Janskathedraal wordt basiliek (1929)De Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch krijgt de eretitel basiliek. Dit zijn er in BelgiĆ« en Nederland maar een kleine 50.Sint-Janskathedraal wordt basiliek
  • Ontdekking Pluto's maan (1978)Pluto heeft ook een maan, welke wordt ontdekt door James Christy. Hij noemt haar Charon.Ontdekking Pluto's maan
  Spreuk van de dag

  Als iemand de kat uit de boom kijkt, heeft de brandweer minder werk.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven