Blog

Fietsen in de lente

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Seizoenen
Geplaatst op: 14/3/2016

14
maa

Het is lente en dat betekent dat we kunnen gaan fietsen! Fietsen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk. Veel webwinkels beschikken over fietsen en accessoires waardoor je niet naar een speciale fietsenwinkel hoeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer design fietsen die een hele andere uitstraling hebben dan een traditionele fiets en daardoor meer opvallen.

Nederland is een fietsendland. Of je nu op het platteland bent of in hartje Amsterdam, er wordt gefietst! Fietsen kun je doen om zeer uiteenlopende redenen. 1 van deze redenen is de lente! Het wordt namelijk mooier weer en dat is een goede reden om op de fiets te stappen. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk en weer terug, naar school, gewoon voor je plezier, boodschappen doen en noem maar op.

Voordelen van fietsen

We weten allemaal dat bewegen gezond is voor je lichaam, maar het bijzondere van fietsen is het feit dat je beweegt in de buitenlucht. De voordelen hiervan strekken veel verder. Fietsen is bijvoorbeeld duurzaam! Het milieu wordt minder belast als iedereen zou gaan fietsen. Daarnaast hoef je niet meer op zoek naar een parkeerplekje. Fietsen verbetert ook je weerstand en maakt je slimmer. Bewegen bevordert je hersenactiviteit en maakt je gelukkiger. Mensen die iedere dag 20 tot 30 minuten fietsen, merken dat de tijd die ze nodig hebben om in slaap te vallen gehalveerd wordt. Hierdoor slaap je beter en rustiger! Fietsen is daarnaast beter voor je gewrichten. Wanneer je wil gaan sporten kiezen veel mensen voor joggen of hardlopen. Wat deze mensen niet beseffen is dat bij het neerzetten van je voet er een druk wordt uitgeoefend die ruim 2x zo groot is als je lichaamsgewicht. Dit is erg slecht voor al je gewichten in je lichaam, want ze slijten hierdoor sneller. Het is daarom beter om voor de fiets te kiezen.

Bijzondere fietsen

Door de jaren heen zijn er veel verschillende fietsen ontworpen. Veel webshops verkopen tegenwoordig fietsen en accessoires, waardoor je niet naar een speciale fietsenwinkel hoeft. Winkels zoals Wehkamp.nl, Bol.com en Blokker.nl kunnen je voorzien van een goede fiets, maar bij webwinkels zoals Halfords.nl, Matrabike.nl, Featherbikes.nl kan je ook advies krijgen over een goede fiets. Een fiets is tegenwoordig niet meer alleen een vervoersmiddel, maar ook een designelement. Er worden namelijk door verschillende ontwerpers fietsen ontwerpen met een hele eigen uitstraling. Zo zie je tegenwoordig al meer houten fietsen en elektrische fietsen, maar er zijn er ook fietsen die helemaal uniek zijn. Tsubasa Takhion is bijvoorbeeld een fiets met een schuin stuur en mist een zadel om op te zitten. De Shibusa Bicycle is een elektrische fiets waarvan het frame erg opvallend is.

Tsubasa Takhion

Shibusa Bicycle

 

Geplaatst op 14 maart 2016

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Mariah Carey (53)Amerikaanse popzangeresMariah Carey
  • Fergie (48)Amerikaanse zangeres, bekend als leadzangeres van 'The Black Eyed Peas'Fergie
  • Quentin Tarantino (60)Amerikaanse filmregisseurQuentin Tarantino
  Verleden vandaag
  • De Kuip in gebruik (1937)In Rotterdam wordt het stadion van voetbalclub Feijenoord, De Kuip, officieel in gebruik genomen.De Kuip in gebruik
  • Fitna geintroduceerd (2008)Geert Wilders brengt zijn omstreden anti-Koranfilm Fitna uit op het internet.Fitna geintroduceerd
  Spreuk van de dag

  Voorkom een kater, blijf dronken.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven