Blog

Goede resultaten voor BCC dankzij nieuwe online strategie

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 23/4/2018

23
apr

De nieuwe marketingstrategie van BCC lijkt zijn vruchten af te werpen. BCC kondigde vorig jaar aan zich meer te focussen op de online verkoop en nu blijkt dat het bedrijf de afgelopen 3 maanden een flinke omzetgroei weten te behalen via haar webshop. BCC boekte samen met de winkels in België een totale omzet van 231 miljoen euro, een stijging van 4,2% ten opzichte van vorig jaar.

Herstelplan voor BCC

De nieuwe marketingaanpak van BCC heeft in de eerste 3 maanden van 2018 gezorgd voor een omzetgroei van 4,2%. Om het kwakkelende BCC er weer bovenop te helpen, besloot moederbedrijf Fnac Darty vorig jaar een transformatieplan op te stellen waarmee het roer werd omgegooid. Het plan richt zich o.a. op het creeëren van meer acties en aanbiedingen, maar ook op het vergroten van de focus op de webshop van BCC. De groei in omzet komt dan ook voornamelijk vanuit BCC's online kanalen. Onze zuiderburen droegen dankzij een stijgende verkoop van witgoed ook bij aan de stijging in omzet. BCC's totale omzet in Nederland en België komt voor het eerste kwartaal van 2018 uit op 231 miljoen.

BCC in de winkelstraat

BCC is naast Expert de enige elektronicaketen die nog in de Nederlandse winkelstraten te vinden is. Grote concurrent Media Markt vestigt zich graag buiten de winkelcentra waar meer parkeergelegenheid en vloeroppervlak beschikbaar is. BCC verkoopt sinds september 2017 ook via Bol.com om een groter publiek te bereiken. Het bedrijf heeft op dit moment 69 winkels in Nederland.

BCC.nl

De geschiedenis van BCC gaat terug naar 1945, toen Herman Bakker een elektronicawinkel in Amsterdam West opende. Samen met zoons Carel en Coos werd in 1962 een tweede filiaal geopend in Amsterdam Osport. Vanaf 1969 zetten de zoons van Herman Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC, wat oorspronkelijk voor Bakker Cash & Carry staat. BCC is door de jaren heen door meerdere bedrijven overgenomen en werd in 2014 zelf o.a. eigenaar van de winkelformules van de Harense Smid en It's. Sinds 2016 is BCC in handen van het het Franse Fnac Darty.

Geplaatst op 23 april 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Frits Sissing (58)Nederlandse presentatorFrits Sissing
  • Lance Armstrong (50)Amerikaanse wielrennerLance Armstrong
  • Monique Klemann (56)Nederlandse zangeresMonique Klemann
  Verleden vandaag
  • Eerste New York Times (1851)De Amerikaanse krant The New York Times, opgericht door Henry J. Raymond en George Jones, wordt voor het eerst gepubliceerd.Eerste New York Times
  • Bezetting ENKA (1972)De werknemers van het kunstvezelbedrijf ENKA in Breda bezetten het bedrijf voor 6 dagen uit protest tegen de geplande reorganisatie.Bezetting ENKA
  Spreuk van de dag

  Je kunt vreugde vermenigvuldigen door het te delen.

  Website van de dag
  WNF.nl screenshot
  WNF.nlOnderdeel van de wereldwijde natuur-beschermingsorganisatie WWF. WNF streeft naar een harmonieuze wereld.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven