Blog

Google neemt smartwatch-technologie van Fossil over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Tech
Geplaatst op: 18/1/2019

18
jan

Google kocht deze week voor 40 miljoen dollar (35 miljoen euro) de smartwatch-technologie over van horlogemaker Fossil, plus een deel van het ontwikkelteam. Een eigen smartwatch ontbrak nog in de Google-familie.

Je kent Fossil misschien vooral vanwege de mooie horloges en leren accessoires, maar het merk heeft in de afgelopen jaren naar eigen zeggen veel succes geboekt met smartwatches. Nu verkoopt het bedrijf patenten die te maken hebben deze technologie. Het onderzoeksteam dat aan die technologie werkte, wordt ook aan Google verkocht. Google krijgt daardoor een eigen ontwikkelteam voor slimme horloges in handen. Fossil is als horlogemaker één van de Wear OS-partners van het eerste uur en blijft nieuwe smartwatches op de markt brengen. Fossil maakt zowel smartwatches met alleen een touchscreen als hybride modellen waarbij traditionele analoge wijzers over een schermpje liggen.

Hoewel Google al wel eigen smartphones, tablets, laptops en slimme speakers op de markt bracht, ontbreekt een Google-smartwatch nog. Wel ontwikkelt Google een besturingssysteem voor smartwatches, dat vorig jaar werd omgedoopt van Android Wear tot Wear OS. "Wearables, gemaakt voor gezondheid, eenvoud, personalisatie en handigheid, kunnen levens verbeteren door gebruikers informatie te geven die ze snel nodig hebben, in één oogopslag", zegt Stacey Burr, president product management van Google Wear OS in een verklaring. Burr denkt dat de aankoop van de techniek laat zien dat Google zich toelegt op een divers aanbod van slimme horloges.

Het team gaat bij Google werken aan 'een nieuwe productinnovatie die nog niet op de markt is verschenen'. Hierover zijn nog geen details over naar buiten gebracht. Volgens Greg Kelvey van Fossil gaat het om de technologie die Fossil heeft doorontwikkeld nadat het bedrijf Misfit overnam. Misfit richtte zich met name op de ontwikkeling van fitnesstrackers. Fossil betaalde daarvoor in 2015 een bedrag van 260 miljoen dollar (228 miljoen euro), weet NU.nl.

Eerder gingen er geruchten dat Google zijn eigen Pixel-horloge op de markt wilde brengen, maar die smartwatch zou vertraagd zijn.

 

Geplaatst op 18 januari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven