Blog

Zonnebril overbodig door meekleurende contactlenzen

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 18/4/2018

18
apr

Brillen waarvan de glazen automatisch van kleur veranderen wanneer je in fel daglicht stap bestaan al een tijdje. Deze zogenaamde fotochromatische technologie was nog niet beschikbaar voor contactlenzen, maar daar komt verandering in! De Amerikaanse FDA heeft deze week fotochromatische lenzen goedgekeurd die vanaf begin 2019 mogen worden verkocht. Een nadeel van deze futuristische contactlenzen? Een zomers fashion statement maken gaat met een zonnebril stukken makkelijker dan met de onopvallende lenzen.

Meekleurende lenzen als zonnebril

De zomer laat zich al voorzichtig zien in Nederland! Het is deze week heerlijk weer en er wordt volop genoten van de warme temperaturen en zonnestralen. Net nu de zon hoog aan de hemel staat wordt een bijzondere uitvinding aangekondigd. Het Amerikaanse Johnson and Johnson Vison Care heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration toestemming gekregen om zachte contactlenzen op de markt te brengen die automatisch van kleur veranderen wanneer je fel zonlicht inloopt. De Acuvue Oasys lenzen zijn uitgevoerd met fotochromatische technologie, een techniek die al eerder voor brillenglazen bestond. De lenzen maken zonnebrillen overbodig voor mensen die contactlenzen dragen.

Bescherming van je ogen

De fotochromatische lenzen van Johnson and Johnson gaan 14 dagen mee. Ze beschermen je ogen tegen het felle licht, maar filteren ook blauw licht wat o.a. door je smarptphone en beeldschermen wordt uitgestraald. Ook blokkeren de futuristische lenzen schadelijke UV-stralen. Wanneer je als drager uit het felle licht stapt keren de lenzen automatisch weer terug naar hun oorspronkelijke staat.

Zonnebril als fashion statement

Of de zonnebril in de toekomst volledig wordt vervangen door futuristische lenzen is nog maar de vraag. De technologie zou namelijk in principe ook kunnen worden ingezet voor lenzen zonder aangepaste sterkte, waardoor het voor iedereen overbodig wordt om een zonnebril te dragen De zonnebril is echter de perfecte manier om een zomers fashion statement toe te voegen aan elke outfit. Ook op JouwAanbieding vind je regelmatig scherpegeprijsde zonnebrillen van topmerken als Ray-Ban, Polaroid en Carrera. Ben jij wel nieuwsgierig naar de meekleurende contactlenzen? Vanaf begin 2019 zijn ze in de Verenigde Staten te koop, en daarna ongetwijfeld ook snel in Nederland!

Geplaatst op 18 april 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven