Blog

Amazon Go supermarkt opent deuren voor shoppers

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 22/1/2018

22
jan

De Amazon Go supermarkt in Seattle is vanaf aanstaande maandag geopend voor klanten. Na een uitgebreide testfase van ruim een jaar heeft Amazon eindelijk alle technologie geperfectioneerd die in de slimme supermarkt is verwerkt. Met behulp van een Amazon-account kun je in de supermarkt naar hartenlust shoppen zonder af te rekenen bij een kassa. Wanneer je met je gekozen producten naar buiten loopt wordt automatisch geregistreerd wat je hebt meegenomen. De kosten worden vervolgens automatisch verrekend met je gekoppelde creditcard.

Amazon Go supermarkt geopend

De futuristische supermarkt van Amazon in Seattle heeft haar deuren eindelijk geopend voor het publiek. Sinds begin 2017 test Amazon met de Amazon Go supermarkt, waar je boodschappen kan doen zonder af te rekenen bij de kassa. Amazon Go werkt in combinatie met je smartphone en talloze slimme sensoren en camera's die in de winkel zijn geïnstalleerd. De winkel ziet precies welke producten je uit het schap pakt en eventueel weer terugzet. Wanneer je al je boodschappen hebt verzameld kun je zonder langs de kassa gaan naar buiten lopen. Speciale poortjes registreren je aankoop en sturen deze door naar je smartphone, waarna het aankoopbedrag op je creditcard wordt verrekend met je gekoppelde Amazon account.

Succesvolle testfase

De Amazon Go supermarkt in Seattle is vanaf a.s. maandag 29 januari officieel geopend voor klanten, ruim een jaar na het begin van de eerste pilots. De testfase verliep volgens Amazon's vice-president Gianna Puerini 'zeer goed'. Puerini geeft aan dat Amazon er 4 jaar over heeft gedaan om de ontwikkeling van het Amazon Go concept rond te krijgen. "De technologie bestond niet, we moesten onze visie in combinatie met machine learning naar een hoger niveau tillen". Producten die op elkaar lijken vormden een grote uitdaging voor het systeem. Amazon's technologie moest leren hoe het bijvoorbeeld twee vrijwel identieke blikjes ijskoffie uit elkaar moest halen. De winkel in Seattle beslaat 170 vierkante meter en is gevestigd in een kantoorgebouw van de online gigant. Bij Amazon Go kunnen klanten o.a. terecht voor 'ready-to-eat’ lunch-artikelen en een selectie dagelijkse boodschappen.

Geplaatst op 22 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Harry van Bommel (62)Nederlandse SP-politicusHarry van Bommel
  • Cas Jansen (47)Nederlandse acteurCas Jansen
  • Dennis Storm (39)Nederlandse tv-presentatorDennis Storm
  Verleden vandaag
  • Elke 4 jaar Olympische Spelen (1894)Het IOC, Internationaal Olympisch Comite, besluit vandaag om iedere 4 jaar Olympische Spelen te organiseren.Elke 4 jaar Olympische Spelen
  • 3 dagen tennis strijd (2010)Op Wimbledon komt een eind aan de langste tenniswedstrijd in de geschiedenis. Na 3 dagen verslaat Isner Mahut.3 dagen tennis strijd
  Spreuk van de dag

  Morgenstond heeft een kater in de mond.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven