Blog

Amazon Go: de supermarkt van de toekomst

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 7/12/2016

7
dec

Binnenkort kunnen inwoners van de Amerikaanse stad Seattle terecht in de eerste Amazon Go supermarkt. In deze supermarkt van de toekomst kun je boodschappen doen zonder af te rekenen bij de kassa. Met behulp van 'just-walk-out' technologie kun je automatisch met je smartphone afrekenen wanneer je naar buiten loopt. Amazon maakt met deze innovatieve technologie een einde aan lange rijen voor de kassa!

Supermarkt zonder kassa

Amazon opent begin 2017 een eigen supermarkt in Seattle. De webshop-gigant opent hiermee haar eerste fysieke winkel en gooit direct hoge ogen. De Amazon Go winkel wordt namelijk de eerste supermarkt ter wereld waar je dankzij 'just-walk-out' technologie razendsnel boodschappen kan doen. Amazon Go werkt in combinatie met je smartphone en talloze slimme sensoren op de verschillende producten. Wanneer je al je boodschappen hebt verzameld kun je zonder langs de kassa gaan naar buiten lopen. Speciale poortjes registreren je aankoop en sturen deze door naar je smartphone, waarna het aankoopbedrag wordt verrekend met je gekoppelde je Amazon account.

In onderstaande video zie je precies hoe de technologie van Amazon Go werkt. De traditionele kassa's en de moderne zelfscankassa's zijn zoals je ziet compleet vervangen door slimme sensoren en check-out poortjes.

Amazon account en app

Om in de Amazon Go-supermarkt in Seattle te winkelen dien je een speciale app te installeren op je smartphone en te beschikken over een rekening en account bij Amazon. In Amazon's supermarkt van de toekomst worden de artikelen die je uit de schappen haalt automatisch toegevoegd aan de virtuele winkelwagen in je account. Wanneer het concept succesvol blijkt, wil Amazon de komende jaren meer dan 2.000 intelligente winkels openen.

Geplaatst op 7 december 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wouter Kurpershoek (59)Journalist en presentator. Mede-anchor van programma KRO Brandpunt.Wouter Kurpershoek
  • John de Wolf (61)Voormalig profvoetballer en international. Speelde 6 jaar bij Feyenoord.John de Wolf
  • Leontine Ruiters (56)Nederlands tv-presentatrice Leontine Ruiters
  Verleden vandaag
  • Uitreiking Nobelprijs (1902)Op de sterfdag van Alfred Nobel worden ieder jaar de Nobelprijzen uitgereikt. De prijs is ontstaan uit zijn testament.Uitreiking Nobelprijs
  • Inhuldiging HST-lijn Brussel-Parijs (1997)De Thalys overschrijdt als eerste trein in Europa een grens met een snelheid van tegen de 300 km/h.Inhuldiging HST-lijn Brussel-Parijs
  Spreuk van de dag

  Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.

  Website van de dag
  Onlinesoccermanager.nl screenshot
  Onlinesoccermanager.nlManage je favoriete voetbal team online in dit leuke voetbalspel.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven