Blog

Groupon kondigt nieuwe CEO aan

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Esmee
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 5/11/2015

5
nov

Samen met de publicatie van de 3e kwartaal financiële resultaten, laat Groupon weten dat het bedrijf een nieuwe CEO krijgt. Rich Williams neemt de taak als het hoofd van het bedrijf over van Eric Lefkofsky die 3 jaar op de positie gezeten. Lefkofsky gaat nu terug naar zijn taak als voorzitter van de Raad van Bestuur.

CEO

3 jaar geleden werd Eric Lefkofsky de CEO van Groupon toen Andrew Mason moest vertrekken. Onder begeleiding van Lefkofsky groeide Groupon jaarlijks met 70%, naar een omzet van $1 ,5 miljard dollar in 2014. Nu neemt Eric Lefkosky, naar eigen initiatief, afscheid van de functie CEO en wordt hij overgenomen door COO Rich Williams.

"De afgelopen 3 jaar is Groupon met succes getransformeerd en gegroeid en is nu klaar voor een volgende fase. Het bedrijf is stabiel, de markt groeit en Groupon is klaar om nieuwe stappen te zetten". Dit ziet Eric Lefkofsky als een mooie gelegenheid om zijn werk door te geven aan de volgende CEO, Rich Williams. Volgens Lefkofsky heeft Williams de afgelopen 4 jaar fantastisch werk geleverd en zal hij Groupon goed kunnen leiden tijdens de volgende veranderingen.

3e kwartaal

Groupon heeft in het 3e kwartaal zijn verlies zien oplopen. Vorig jaar werd nog een negatief resultaat van $21,2 miljoen dollar geboekt. Dit kwartaal is het resultaat verder gedaald naar $27,6 miljoen dollar. Waar wel een duidelijke groei in zat is in de oorspronkelijke markt van Groupon, dit zijn alle producten die Groupon zelf aanbiedt. Er wordt verwacht dat dit verder zal groeien in de laatste 3 maanden. Groupon voorziet daarnaast ook een omzet van $815 tot $865 miljoen dollar in het 4e kwartaal.

Groupon Goods

Zowel in de VS als in Nederland jaagt Groupon via Groupon Goods de productverkoop van andere partijen aan. Ook is het bedrijf zelf een verkopende partij. Eind 2013 opende Groupon zijn eigen magazijn voor alle producten. Groupon Goods, ook wel thuismarkt genoemd, is flink groeiende en heeft de potentie op in de komende jaren nog groter te groeien, waardoor klanten nog meer kunnen genieten van alle producten die Groupon aanbiedt.

Geplaatst op 5 november 2015

Delen via:

Esmee

Over Esmee

Esmeé versterkt het team van JouwAanbieding als stagiaire Marketing & Communicatie. Met haar creatieve hersenspinsels en gevoel voor taal bedenkt ze de leukste ideeën ter promotie van JouwAanbieding.nl. Daarnaast houdt ze met een scherp en kritisch oog alle dagaanbiedingen in de gaten.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven