Blog

Groupon neemt maaltijdbestelservice OrderUp over

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 18/7/2015

18
jul

Daily deal website Groupon heeft de Amerikaanse online maaltijdservice OrderUp overgenomen. Groupon denkt dat het met de capaciteiten van OrderUp en haar eigen klantenbestand een enorme slag kan maken op het gebied van online eten bestellen. Hoeveel Groupon voor de overname van OrderUp heeft betaald is niet bekend gemaakt.

Online eten bestellen

Groupon' kondigde vandaag de overname van OrderUp aan, een Amerikaanse online maaltijd bestel- en bezorgservice. Door de overname krijgt Groupon's aanwezigheid in de Amerikaanse online food industrie een enorme boost. Volgens Groupon's CEO Eric Lefkofsky is de overname een logische stap; "Online eten bestellen en bezorgen vormt een natuurlijke uitbreiding van onze lokale markten. Met het toenemend gebruik van mobiel internet liggen er ontzettend veel kansen voor het oprapen. Met OrderUp's operationele capaciteiten en het bestaande klantenbestand van Groupon kunnen we een enorme slag maken", aldus Lefkofsky.

Concurrentie

OrderUp concurreert al jaren met andere online maaltijdservices als GrubHub.com. Door de overname van Groupon kan de bezorgsdienst van OrderUp eenvoudig onder de aandacht van meer dan 25 miljoen Amerikanen worden gebracht. Ook in Nederland is het bestellen van maaltijden via het internet steeds populairder. Via websites als JustEat.nl en Thuisbezorgd.nl kunnen gebruikers snel een maaltijd bestellen. Laatsgenoemde had voorheen plannen om Takeaway.com te lanceren op de Amerikaanse markt, maar heeft aangegeven zich nu op andere Europese landen te richten.

OrderUp

Maaltijdservice OrderUp is momenteel actief in 40 Amerikaanse steden. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Chris Jeffery en Jason Kwicien uit Baltimore, Maryland. OrderUp heeft sinds de oprichting al meer dan 10 miljoen orders verwerkt voor duizenden restaurants. De maaltijdservice is met name erg populair in steden/regio's waar veel studenten wonen.

Geplaatst op 18 juli 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven