Blog

Groupon USA test online marktplaats

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 3/4/2015

3
apr

Dankzij het succes van de verkoop van fysieke goederen, introduceert Groupon USA een nieuwe marktplaats waar merken en retailers een eigen shop kunnen openen op de drukbezochte website van de daily deal expert.

De Amerikaanse divisie van Groupon, de dagaanbiedingen veteraan die steeds meer focust op de verkoop van fysieke goederen in plaats van kortingsbonnen, is begonnen met het testen van een online marktplaats.

Groupon Stores

De nieuwe marktplaats wordt 'Groupon Stores' genoemd en is het nieuwste e-commerce initiatief van de daily deal gigant. Groupon Stores maakt het mogelijk dat merken en retailers een eigen shop kunnen voeren op Groupon.com/stores. Het programma is momenteel nog in beta-fase en vereist dat producten worden verkocht die ten minste 5% goedkoper zijn dan elders online. Groupon berekent een commissie van 15% van de omzet.

Bestellingen

De meeste bestellingen van Groupon Goods worden zelf vervuld door Groupon. De bestellingen die echter via Groupon Stores worden gedaan zullen worden vervuld door de retailers zelf, wat betekent dat klanten rechtstreeks te maken hebben met de aanbieders.

Goederen

De lancering van Groupon Stores volgt na de aanhoudende groei van Groupon Goods, waar het bedrijf fysieke goederen verkoopt. De meerderheid van Groupon's omzet van het vierde kwartaal van 2014 - bijna 63% - kwam voort uit de verkoop van fysieke goederen. In 2014, bereikte Groupon Goods een omzet van $1.781.000.000, een stijging van 56,6% ten opzichte van $1.137.000.000 in het voorgaande jaar.

Retailers

"Het is nog te vroeg om details te bespreken", aldus een woordvoerder van Groupon. "We hebben echter zeer enthousiaste reacties van retailers die we hebben uitgenodigd om deel te nemen." Enkele handelaren die momenteel verkopen op Groupon Stores zijn o.a. Beston Shoes, Fashion Club USA en CRG Sports.

Geplaatst op 3 april 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven