Blog

Groupon vertrekt uit Indonesië

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 8/6/2016

8
jun

De internationale reorganisatie bij deal-partij Groupon is nog niet voorbij. Na al eerder te zijn vertrokken uit o.a. Marokko, Panama, Thailand en Griekenland, heeft Groupon al haar activiteiten in Indonesië verkocht aan fitness start-up KFit. KFit wil vooralsnog niets veranderen aan de werkwijze van Groupon, dat als strategische aandeelhouder bij het bedrijf betrokken blijft.

Groupon staakt haar activiteiten in Indonesië. Het is niet voor het eerst dat Groupon vertrekt uit een land in Zuid-Oost Azië. Ook in Taiwan, de Filipijnen, Thailand en Taiwan is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de scherpe voucher aanbiedingen van de deal-gigant. Het staken van Groupon's activiteiten in diverse landen is het gevolg van een grote reorganisatie bij het Amerikaanse bedrijf, welke in september 2015 werd aangekondigd. Groupon's COO Rick Williams lichtte toentertijd toe: "We geloven dat we onze focus, energie en geld moeten leggen op minder landen, zodat onze internationalisering een groter voordeel voor Groupon kan worden".

Overname Kfit

Groupon is een van de meest drukbezochte websites van Indonesië met 1 miljoen leden en 15.000 partners. Alle activiteiten worden nu overgenomen door KFit, een bedrijf uit Maleisië wat zich voorheen uitsluitend richtte op het aanbieden van sport- en fitnessdeals, zoals een boksles bij jou in de buurt of een ontspannende yoga-sessie. Door het overnemen van Groupon wordt Kfit nu ook actief in de wereld van dagaanbiedingen en lokale deals. "Indonesië is voor ons een onaangeboorde markt en vormt een natuurlijke uitbreiding van onze aanwezigheid in Zuid-Ooost Azië. De combinatie van Groupon's bekendheid in Indonesië en Kfit's ervaring met het ontwikkelen van mobile-first platformen, gaat ons helpen een grote groei in de lokale e-commerce markt te realiseren", aldus Kfit opricht en CEO Joel Neoh.

Groupon Nederland

In Nederland kunnen we voorlopig nog flink profiteren van Groupon's lokale deals en scherpe kortingen op producten. Eerder dit jaar werd Frederik van der Veen als managing director aangesteld om orde op zaken te brengen bij de dealwebsite. Groupon ziet Nederland als haar Europese proeftuin waar er kan worden getest met creatieve acties. Op JouwAanbieding vind je dagelijks nieuwe deals in verschillende Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook dagelijkse 2 Groupon Goods aanbiedingen als dagaanbieding!

Geplaatst op 8 juni 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • George W. Bush (76)43ste president van de VSGeorge W. Bush
  • Sylvester Stallone (76)Amerikaanse acteurSylvester Stallone
  • Gordon (54)Nederlands zanger en presentatorGordon
  Verleden vandaag
  • Anne Frank duikt onder (1942)Anne Frank en haar familie duiken onder in het Achterhuis.Anne Frank duikt onder
  • Vaccin hondsdolheid (1885)Scheikundige Louis Pasteur test zijn vaccin tegen hondsdolheid voor de eerste keer.Vaccin hondsdolheid
  Spreuk van de dag

  Het verschil tussen een dief en een kleptomaan kan me gestolen worden.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven