Blog

Groupon zoekt een koper

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Groepsaankopen
Geplaatst op: 9/7/2018

9
jul

Groupon heeft afgelopen maand contact gezocht met verschillende openbare bedrijven om interesse proberen te wekken voor een mogelijke verkoop.

Kopers gezocht

Enige tijd geleden heeft Groupon al aangegeven aan potentiële kopers dat het bedrijf open staat voor het idee van een verkoop en vertegenwoordigers van het bedrijf zijn vorige maand bezig geweest om interesse te wekken bij potentiële kopers. Dit verklaart een van deze mensen aan Recode.

Zoektocht

Het is niet duidelijk of Groupon's zoektocht succesvol is geweest of wat de reden is achter de verkoop van het bedrijf. Een woordvoerder van Groupon weigerde commentaar te geven op het gerucht.

Ongelofelijke start

In de eerste na de lancering in 2008 was Groupon een van de lievelingen in de startup-wereld na de introductie van het concept van dagelijkse deals voor online consumenten. Op de dag van de beursgang in 2011 - de op één na grootste ooit van een technologiebedrijf - was Groupon meer dan $16 miljard waard. De dailydeals-gigant besloot zelfs om een bod van $6 miljard van Google een jaar eerder te weigeren.

Huidige stand van zaken

Tegenwoordig wordt Groupon gewaardeerd op slechts $2,4 miljard. Groupon verwierf haar belangrijkste concurrent LivingSocial voor $0 in 2016. Amazon bezat ooit een derde van LivingSocial naast het exploiteren van zijn eigen lokale deals, waarmee de online retailer in 2015 stopte.

Wie zou Groupon kopen?

Alibaba en IAC zijn in het verleden als potentiële kopers genoemd. Alibaba omdat het in 2016 een belang van bijna 6 procent in het bedrijf kocht, IAC omdat haar CEO Joey Levin in het bestuur van Groupon zit.

Geplaatst op 9 juli 2018

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Peter Timofeeff (73)Nederlandse meteoroloog.Peter Timofeeff
  • Marc Overmars (50)Nederlandse voetballerMarc Overmars
  • Elle Macpherson (59)Australisch fotomodel, bijgenaamd 'The Body'.Elle Macpherson
  Verleden vandaag
  • Lenny Kuhr wint Eurovisiesongfestival (1969)Lenny Kuhr wint met het liedje: ''De Troubadour'' het Eurovisiesongfestival in Madrid.Lenny Kuhr wint Eurovisiesongfestival
  • Beatrix helpt Leger des Heils (1965)Een vermomde kroonprinses Beatrix trekt met het Leger des Heils door de binnenstad van Amsterdam.Beatrix helpt Leger des Heils
  Spreuk van de dag

  Een boer is een scheet, die de weg naar de reet niet weet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven