Blog

Het auto-event van het jaar: AutoRAI 2015

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Auto
Geplaatst op: 14/4/2015

14
apr

Aanstaande vrijdag start de AutoRAI 2015, het grootste auto-evenement van Nederland. Op deze beurs kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen bij de nieuwste auto modellen, kennis maken met indrukwekkende innovaties en exclusieve primeurs beleven. In de Klassiekerhal zijn de mooiste oldtimers te vinden en de allerkleinste autofans kunnen terecht op het Kidsplein. Het evenement vindt plaats van 17 t/m 26 april in de Amsterdam RAI.


De AutoRAI is in Nederland uitgegroeid tot een waar tot een begrip onder autoliefhebbers. Tot 1960 vond de beurs plaats in even jaren, vanaf 1961 in oneven jaren. Wegens de dalende autoverkopen en recessie was er in 2013 geen AutoRAI maar dit jaar belooft de AutoRAI weer een onvergetelijk evenement te worden. De beursorganisatie geeft aan dat ze bezoekers op een hoop primeurs, speciale uitvoeringen, supercars en klassiekers trakteren. Speciale aandacht is er dit jaar voor design, inclusief design iconen uit heden en verleden. Ook is het voor bezoekers mogelijk om zelf te rijden in de nieuwste modellen en de laatste technologische ontwikkelingen te ervaren.

Achtergrond

De geschiedenis van de AutoRAI gaat terug naar 1895, toen de eerste nationale autotentoonstelling plaats vond in het Paleis voor Volksvlijt aan het Frederiksplein in Amsterdam. De Rijwiel-Industrie vereniging neemt hiervoor het initiatief. Deze club wordt in 1900 omgedoopt tot de Rijwiel- en Auto Industrie Vereniging (RAI). De Amsterdam RAI groeit al snel uit tot een begrip. Wegens ruimtegebrek verhuist de vereniging daarom in 1922 naar een eigen gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam.

Gedurende de jaren trekt de jaarlijke RAI-tentoonstelling steeds meer exposanten en bezoekers en ook het nieuwe gebouw barst al snel uit z'n voegen. In 1956 bundelen de RAI  vereniging en de gemeente Amsterdam hun krachten voor de exploitatie van de nieuwe RAI, een nieuwbouwcomplex aan het Europaplein. Prins Bernhard opent het nieuwe beursgebouw in 1961 tijdens de eerste autotentoonstelling onder de naam AutoRAI. In 1983 trekt de beurs het hoogste bezoekersaantal tot nu toe: 553.247 mensen komen naar Amsterdam om de allernieuwste auto's en innovaties te bewonderen.

Kaarten

Lijkt het je leuk dit jaar de AutoRAI te bezoeken? Via de officiële website Autorai.nl kun je nu online kaarten kopen met korting! Je betaalt dan 14,50 euro i.p.v. 18 euro aan de kassa. Kinderen t/m 14 jaar krijgen daarnaast gratis toegang! Veel plezier!

Geplaatst op 14 april 2015

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • James Cameron (68)Canadees filmregisseur, scriptschrijver en filmproducentJames Cameron
  • Ed van Thijn (1934 - 2021)Nederlands politicusEd van Thijn
  • Paul Jambers (77)Vlaams journalist, televisiepresentator, programmamakerPaul Jambers
  Verleden vandaag
  • Ringo Starr bij The Beatles (1962)Ringo Starr sluit zich aan bij de band The Beatles. Hij vervangt drummer Pete Best.Ringo Starr bij The Beatles
  • 1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika (1858)Via deze trans-Atlantische telegraafkabel kon men door morse-code communiceren in enkele minuten. Het was nog wel fraudegevoelig.1e kabelverbinding Europa - Noord Amerika
  Spreuk van de dag

  Het aardige van ego?sten is dat ze nooit over anderen praten.

  Website van de dag
  Ditismijnteam.nl screenshot
  Ditismijnteam.nlMaak snel en gratis je eigen teamsite, helemaal in de stijl van jouw club, incl. standen en wedstrijdschema's.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven