Blog

Holland & Barrett wil vegan-only winkel

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Lifestyle
Geplaatst op: 22/5/2018

22
mei

Gezondheidswinkel Holland & Barrett heeft plannen om een winkel te openen waar alleen veganistische producten te koop zijn. CEO Peter Aldis laat weten dat veganisme een opkomende levenstijl is waar Holland & Barrett op moet inspelen, zeker omdat het voor supermarkten moeilijk is om dit voorbeeld te volgen. Holland & Barrett is een Britse winkelformule met zo'n 190 vestigingen in Nederland. Waar en wanneer de vegan-only winkel wordt geopend, is niet bekend.

Holland & Barrett wil een vegan-only winkel openen. In de winkel moeten alleen veganistische producten te koop zijn, van voedingssupplemenenten tot superfoods en van verzorgingsproducten tot sportvoeding. CEO Peter Aldis laat in een interview weten dat de gezondheidswinkel moet inspelen op de steeds populairder wordende levensstijl.

Opkomende leefstijl

Aldis wil dus inspelen op de toenemende populariteit van het veganisme. "Als je zoiets doet, is het voor concurrenten onmogelijk om te volgen", aldus de topman. Hij ziet een meer specialistische benadering noodzaak voor de winkelketen, omdat ook supermarkten steeds meer inspelen op voedings- en gezondheidstrends. "Toen ik begon kon je bij een supermarkt geen kruidenthee kopen, nu hebben ze meer groene theesoorten dan zwarte", zegt Aldis is een interview van The Telegraph. Grappig detail is dat de topman de veganistische levenstijl sinds kort van dichtbij kan onderzoeken. Zijn vrouw, eerder een fervent liefhebber van biefstuk, besloot onlangs om als veganist door het leven te gaan.

Holland & Barrett

Holland & Barrett werd opgericht in 1870 door Alfred Slapps Barrett and Major William Holland in Nuneation, Verenigd Koninkrijk. De van oorsprong Britse formule is sinds 2017 in handen van het Russiche L1 Retail. Je kan in 16 verschillende landen een Holland & Barrett vestigingen vinden. De keten heeft inmiddels meer dan 1.300 winkels in onder andere Ierland, Nederland, België, China, Hong Kong en India. De Nederlandse winkels van Holland & Barrett komen voort uit vestigingen van De Tuinen, dat in 2003 door Ahold aan de Britse keten werd verkocht.

Geplaatst op 22 mei 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Peter Timofeeff (73)Nederlandse meteoroloog.Peter Timofeeff
  • Marc Overmars (50)Nederlandse voetballerMarc Overmars
  • Elle Macpherson (59)Australisch fotomodel, bijgenaamd 'The Body'.Elle Macpherson
  Verleden vandaag
  • Lenny Kuhr wint Eurovisiesongfestival (1969)Lenny Kuhr wint met het liedje: ''De Troubadour'' het Eurovisiesongfestival in Madrid.Lenny Kuhr wint Eurovisiesongfestival
  • Beatrix helpt Leger des Heils (1965)Een vermomde kroonprinses Beatrix trekt met het Leger des Heils door de binnenstad van Amsterdam.Beatrix helpt Leger des Heils
  Spreuk van de dag

  Een boer is een scheet, die de weg naar de reet niet weet.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven