Blog

Rolkoffers niet langer gratis bij Ryanair

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Lifestyle
Geplaatst op: 4/11/2018

4
nov

Goedkope vlucht via Ryanair gevonden? Let dan op: alleen handbagage van het formaat handtas mag vanaf deze week nog gratis mee, zolang die onder de stoel voor je past.

Het was voor velen de reden om voor een budgetmaatschappij als Ryanair te kiezen: de spotgoedkope vlucht in combinatie met gratis handbagage. Ideaal voor een paar dagen weg naar een Europese stad of minivakantie. Aan het voordeel komt helaas deze week een einde. Wie een klein rolkoffertje mee wilt nemen als handbagage, zal daar voortaan voor moeten betalen.

8 euro

Tot nu toe mochten rolkoffers tot een gewicht van 10 kilo gratis mee. Nu zijn die kosten 8 euro voor het boeken van check-in bagage bij je ticket, 10 euro aan de balie. De tas die wel gratis meekan, mag nog maar 40 x 20 x 25 cm groot zijn.

Als reden voor de verandering benoemt Ryanair dat vluchten vertraging opliepen omdat het inchecken te lang duurde vanwege alle handbagage die passagiers mee aan boord namen. Ook was er vaak geen plek voor al die koffers in het cabineruim. 

Wizz Air en Transavia volgen

Ryanair is niet de enige die nieuwe bagageregels heeft ingevoerd: ook bij Wizz Air zijn vanaf deze week alleen handtassen nog gratis. Passagiers betalen bij deze luchtvaartmaatschappij 7 euro voor een grotere tas of rolkoffer. Luchtvaartmaatschappij Transavia laat weten onderzoek te doen naar een heffing op grotere stukken handbagage. Ook voor hen is de reden de toenemende problemen met de hoeveelheid handbagage in de vliegtuigen van Transavia. “We merken een toename in het gebruik van trolleys als handbagage. Dat leidt tot opstopping in de cabine en vertragingen”, aldus woordvoerder Norbert Cappetti van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij aan NU.nl. “We onderzoeken een aantal opties om dit tegen te gaan, in navolging van onze collega’s.”

Zin gekregen in een stedentripje? Bekijk de reisaanbiedingen van vandaag!

Geplaatst op 4 november 2018

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven