Blog

Meer dan 1,5 miljard online omzet in weken voor Sinterklaas

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Lifestyle
Geplaatst op: 4/12/2017

4
dec

Online shopping records worden steeds sneller verbroken. In de 5 weken voorafgaand aan Sinterklaas is er in Nederland 19% meer online verkocht dan in 2016. Er werd voor zo'n 358 euro miljoen euro aan sinterklaasproducten door webwinkels verkocht, wat bijdraagt aan de 1,51 miljard euro die in de volledige periode is verkocht. De online verkopen tijdens Singles Day, Black Friday en Cyber Monday zijn ook meegenomen in deze resultaten.

Hoge online bestedingen

Ook dit jaar heeft Sinterklaas de weg naar de Nederlandse webwinkels weer goed gevonden. In de 5 weken voorafgaand aan Pakjesavond besteedt de goedheiligman online maar liefst 58 miljoen euro aan sinterklaasproducten. Hiermee zorgt het Sinterklaasfeest voor een gemiddelde weekomzet die 31% hoger ligt dan in een reguliere week in 2017, zo blijkt uit cijfers van Thuiswinkel.org. De belangenvereniging deed in samenwerking met PostNL onderzoek naar de online bestedingen van Nederlandse consumenten in aanloop naar de feestdagen. Veel webwinkels boden Hulpsinterklazen voordeel met Sinterklaas aanbiedingen.

Thuiswinkel Markt Monitor

De nieuwste cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor laten zien dat Nederlandse consumenten in 2017 in een reguliere week 231 miljoen euro online uitgeven aan producten. Tussen 1 november en 5 december 2017 ligt de gemiddelde weekomzet mede dankzij Sinterklaas 31% hoger (302,6 miljoen euro). De totale bestedingen van Sinterklaas lopen daarmee op tot 358,1 miljoen euro. een stijging van 26% ten opzichte van vorig jaar. Als je de reguliere omzet en de extra bestedingen aan sinterklaasproducten bij elkaar optelt, komt Thuiswinkel.org in de vijf weken voorafgaande aan Pakjesavond tot een totale online omzet van 1,51 miljard euro. Dit vertegenwoordigt een groei van 19% ten opzichte van vorig jaar.

Online shopping evenementen

De trend dat consumenten steeds vroeger met hun feestdagenaankopen beginnen zet zich voort, aldus de brancheorganisatie. Shopping evenementen als Singles’ Day, Black Friday en Cyber Monday spelen daarbij een steeds grotere rol. De toenemende publiciteit en populariteit van deze dagen herinnert consumenten eraan tijdig hun inkopen te doen, zegt Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen. "Gekoppeld aan acties en voordelen heeft die gezorgd voor een betere spreiding van de feestdagendrukte."

Bron: Thuiswinkel.org

Geplaatst op 4 december 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Wim Sonneveld (1917 - 1974)Nederlandse cabaretierWim Sonneveld
  • Fabien Barthez (51)Franse oud-doelmanFabien Barthez
  • Ray Slijngaard (51)Nederlandse rapper (2 Unlimited)Ray Slijngaard
  Verleden vandaag
  • Beatrix en Claus verloven zich (1965)Prinses Beatrix verlooft zich met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg. In maart een jaar later trouwen zij.Beatrix en Claus verloven zich
  • 1e satelliet telefoongesprek (1965)Amerika en Europa houden het eerste commerciele telefoongesprek via een kunstmaan, ofwel satelliet.1e satelliet telefoongesprek
  Spreuk van de dag

  Een ICTer die zijn griepvirus verspreid, is nooit grappig.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven