Blog

iBOOD en 1DayFly: dagaanbiedingen pioniers

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 17/10/2017

17
okt

JouwAanbieding bestaat 10 jaar, maar het fenomeen 'dagaanbieding' bestaat nóg langer! Nadat in 2004 de eerste dagaanbieding werd gepresenteerd op de Amerikaanse website Woot.com, haakten twee Nederlandse partijen al snel in op het succes van 24-uurs aanbiedingen op het internet. Deze twee pioniers zijn iBOOD.com en 1DayFly!

Het fenomeen 'dagaanbieding' wordt geboren op 12 juli 2004, toen de Amerikaanse website Woot.com de eerste 24-uurs aanbieding lanceerde. De toen 22-jarige Matt Rutledge uit Dallas schreef als oprichter van Woot geschiedenis met deze aanbieding. De eerste deal die door Woot.com werd aangeboden was een robot grasmaaier. Het concept 'one day, one deal' groeit uit tot een ongekend succes! Al snel stonden er in Nederland partijen op die ook van de populariteit van dagaanbiedingen wilden profiteren. De eerste pioniers op dit gebied waren iBOOD en 1DayFly, websites die je sinds dag één op JouwAanbieding kan vinden.

iBOOD.com

Eind september 2005 treedt het eerste Europese bedrijf in de voetsporen van Woot.com. Joran Prinssen en Dennis Sanders introduceren in Nederland 'Internet's Best Online Offer Daily', afgekort iBOOD. De webshop is onderdeel van Silver Ocean BV uit Amsterdam. Vanaf dat moment is er iedere dag een nieuwe topaanbieding te vinden op iBOOD.com. Vanaf maart 2009 kunnen koopjesjagers hun hart ophalen tijdens de iBOOD Hunt, een razendsnelle koopjesjacht waarbij gestunt wordt met bizarre kortingen. In december 2009 wordt iBOOD voor het eerst uitgeroepen tot 'Website van het jaar' in de categorie 'E-commerce'. Tot op heden weet iBOOD deze prestigieuze titel maar liefst 8 keer binnen te slepen!

In 2011 ontstaan de eerste geruchten over de ambitie van Media-Saturn om iBOOD over te nemen. Het moederbedrijf van Media Markt wil online marktleider worden op het gebied van elektronica en had eerder al concurrent Redcoon overgenomen. Het blijft echter bij geruchten, totdat in 2015 het nieuws naar buiten kwam dat iBOOD en Media Saturn opnieuw in gesprek waren over een eventuele overname. Op 16 april 2015 is de kogel door de kerk; Media Saturn verkrijgt een meerderheidsbelang in iBOOD. iBOOD wordt hiermee onderdeel van de Electronics Online Group (EOG). EOG is de online tak van Media-Saturn waarin alle online activiteiten van de Duitse elektronicagigant zijn gebundeld.

iBOOD heeft haar aanbod de afgelopen jaren flink uitgebreid, mede dankzij de inbreng van Media Saturn. Tegenwoordig vind je om 0.00 uur 's nachts niet één, maar minimaal vijf nieuwe dagaanbiedingen op iBOOD.com. Naast de iBOOD hoofdaanbieding zijn er nieuwe categorieën geïntroduceerd, waaronder iBOOD Sports & Fashion en iBOOD DIY (Do It Yourself).

1DayFly.com

Eind 2006 is ons land nog een dagaanbieder rijker: 1DayFly is geboren. Oprichter Roderick Voerman legt de focus voornamelijk op de kwaliteit van de aanbiedingen. Met succes, want deze website blijkt bepaald geen eendagsvlieg te zijn. Ook al zijn de aanbiedingen slechts 24 uur beschikbaar, 1DayFly is here to stay! In de jaren na de oprichting neemt 1DayFly diverse concurrenten over, waaronder iOffer.nl en Hotbrandz.nl. "Het doel is een sterkere positie binnen Nederland bereiken, zodat we in een later stadium uit kunnen breiden naar Europa", aldus Voerman in 2008. Die uitbreiding komt er wanneer 1DayFly in 2011 voor het eerst de Duitse markt betreedt. Hetzelfde jaar koopt 1DayFly de Duitse website Guut.de om haar bereik over de grens explosief te laten groeien.

Na het versterken van haar positie in zowel Nederland als Duitsland begint 1DayFly met het uitbreiden van haar aanbod. 1DayFly stapt af van haar originele concept; het aanbieden van één topdeal per dag. Met de introductie van speciale sublabels hoopt 1DayFly iedere dag nog meer koopjesjagers naar haar website te lokken. Zo kun je vanaf mei 2012 iedere dag een speciale 1DayFly Ladies aanbieding voor dames vinden bij 1DayFly en wordt er zelfs een sublabel gelanceerd voor alle Apple-freaks: iDayFly. Tegenwoordig vind je iedere dag om 12.00 uur 's middags 8 nieuwe dagaanbiedingen op 1DayFly!

Geplaatst op 17 oktober 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • DJ Jazzy Jeff (57)Amerikaanse hiphop artiest en producerDJ Jazzy Jeff
  • Wendy van Dijk (51)Nederlandse presentatrice, bekend van o.a. 'Ushi en van Dijk'Wendy van Dijk
  • Linda Blair (51)Amerikaanse actriceLinda Blair
  Verleden vandaag
  • Introductie Apple Mac (1984)De Apple Macintosh wordt tijdens de Amerikaanse Superbowl geïntroduceerd met een reclamespot.Introductie Apple Mac
  • Noord-Amerika besneeuwd (1982)Op deze dag was maar liefst driekwart van Noord Amerika bedekt met een dikke laag sneeuw.Noord-Amerika besneeuwd
  Spreuk van de dag

  Ook kale mensen vliegen elkaar weleens in de haren.

  Website van de dag
  Expert.nl screenshot
  Expert.nlExpert is één van de grootste én langste aanbieders van elektronica en huishoudproducten in Nederland.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven