Blog

iBOOD mogelijk in de etalage

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 8/5/2019

8
mei

Koopjessite iBOOD wordt misschien verkocht. Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, overweegt om het Nederlandse aanbiedingenplatform te verkopen.


De mogelijke verkoop van iBOOD, maar ook van re-commerceplatform Flip4New en Retail Media Group zijn onderdeel van een strategische koersverandering van moederbedrijf Ceconomy. Daarmee wil de nieuwe leiding het kostenniveau structureel omlaag brengen met 120 miljoen euro per jaar en ook de complexiteit uit de organisatie halen, weet Emerce. CEO Jorn Werner wil zich beter op minder labels kunnen richten.

Onderdeel MediaMarkt
In 2015 nam MediaMarkt een meerderheidsbelang in de koopjessite. Het bedrijf uit Amsterdam is actief in zeven Europese landen. Met dat bereik kan het een interessante overname zijn voor een grote financiële partij of webwinkel. Diensten die CECONOMY zou verkopen met Flip4new (refurbishen) en Retail Media Group (exploitatie retailmedia) zou het concern wel weer terug inhuren, zo meldt de persverklaring.


Lastig 2019
Eerder nog voorspelde het moederbedrijf een lastig 2019.De onderneming gaf aan te maken te hebben met uitdagende marktomstandigheden, mede door felle concurrentie van webwinkels. Het dividend werd geschrapt en er werd gezocht naar een nieuwe vaste bestuursvoorzitter. In het afgelopen boekjaar dat eind september 2018 afliep, zag Ceconomy de omzet afzwakken naar 21,4 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat daalde van 714 miljoen naar 650 miljoen euro.

Geplaatst op 8 mei 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • DJ Jazzy Jeff (57)Amerikaanse hiphop artiest en producerDJ Jazzy Jeff
  • Wendy van Dijk (51)Nederlandse presentatrice, bekend van o.a. 'Ushi en van Dijk'Wendy van Dijk
  • Linda Blair (51)Amerikaanse actriceLinda Blair
  Verleden vandaag
  • Introductie Apple Mac (1984)De Apple Macintosh wordt tijdens de Amerikaanse Superbowl geïntroduceerd met een reclamespot.Introductie Apple Mac
  • Noord-Amerika besneeuwd (1982)Op deze dag was maar liefst driekwart van Noord Amerika bedekt met een dikke laag sneeuw.Noord-Amerika besneeuwd
  Spreuk van de dag

  Ook kale mensen vliegen elkaar weleens in de haren.

  Website van de dag
  Expert.nl screenshot
  Expert.nlExpert is één van de grootste én langste aanbieders van elektronica en huishoudproducten in Nederland.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven