Blog

JouwAanbieding is én blijft gratis!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: JouwAanbieding
Geplaatst op: 13/2/2017

13
feb

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ontvangt via platform ConsuWijzer veel meldingen over de agressieve telefonische verkoop van abonnementen op kortingsdiensten. Per telefoon worden mensen benaderd voor een korting- of cashbackdienst waar men aan vast zit zonder eerst schriftelijk akkoord te hebben gegeven. ACM laat via een officiële waarschuwing weten: "Betaal niet!". JouwAanbieding.nl steunt de waarschuwing van de ACM en laat haar bezoekers graag nadrukkelijk weten dat haar aanbiedingenplatform voor iedereen gratis te gebruiken is.

Waarschuwing ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een waarschuwing afgegeven voor ongeldige abonnementen op kortingssites. De ACM ontvangt via ConsuWijzer de afgelopen tijd namelijk opvallend veel klachten over de aggressieve telefonische verkoop van dergelijke diensten. Per telefoon word je benaderd door een bedrijf dat een online kortings- of cashbackdienst aanbiedt. Tijdens het telefoongesprek wordt je op opdringerige wijze een abonnement aangepraat, waarmee je toegang krijgt tot aanbiedingen of een spaarsysteem. De ACM laat weten dat er regels zijn die consumenten beschermen tegen dergelijke praktijken. Een abonnement wat telefonisch is afgesloten, hoeft niet te worden betaald. Pas nadat je schriftelijk hebt ingestemd met het aanbod is er sprake is van een geldige overeenkomst.

Schriftelijke toestemming

Als een bedrijf je telefonisch een abonnement verkoopt, dan moet dat bedrijf het aanbod na het gesprek per post toesturen. Pas wanneer je schriftelijk hebt ingestemd is er sprake van een overeenkomst. Schriftelijk instemmen houdt in dat je je handtekening op het aanbod zet of een e-mail of brief stuurt waarmee je verklaart dat je akkoord bent met het aanbod. Zonder handtekening is de overeenkomst niet geldig, je hoeft dan niet te betalen. Dit is het zogenaamde ‘schriftelijkheidsvereiste’. De ACM ziet dat de bedrijven die deze diensten aanbieden mensen onder druk zetten om wel te betalen, bijvoorbeeld met aanmaningen of dreigementen over incassobureaus en hoge kosten. Door niet te betalen voor deze ongeldige diensten draag je bij aan het stoppen van deze ongewenste praktijken.

Gratis aanbiedingoverzicht

JouwAanbieding.nl is blij met de waarschuwing van de ACM. We zijn namelijk van mening dat een aanbieding- en kortingsoverzicht altijd gratis moet zijn! We helpen je dagelijks met het besparen op je online aankopen door de beste aanbiedingen van het internet te tonen en willen je niet onnodig op extra kosten jagen. Niet per e-mail, niet per telefoon; wij benaderen consumenten nooit voor betaalde diensten. JouwAanbieding is door iedereen kosteloos te gebruiken en dat dat 365 dagen per jaar! Ook inschrijven voor de nieuwsbrief is gratis; zonder te betalen ontvang je dagelijks de beste aanbiedingen en kortingsacties in je mailbox!

Geplaatst op 13 februari 2017

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven