Blog

Kerst, wat kost dat?

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Feestdagen
Geplaatst op: 18/12/2018

18
dec

Cadeaus, snoepgoed en diners, nieuwe feestkleding: de gezellige decembermaand brengt een hoop kosten met zich mee. Om het nieuwe jaar niet platzak te beginnen, zetten we een aantal bespaartips voor je op een rij.


We geven gemiddeld per huishouden tussen de € 400, - en € 500,-  uit aan het kerstfeest, maar waar geven we dit aan uit? Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste kostenposten op een rij.

Geschrokken van de bedragen en wil je nog wat beknibbelen? Een aantal tips om de kerst ongeschonden door te komen:

1. Gebruik LED-verlichting
Heb je de gehele decembermaand de lampjes dag en nacht aanstaan, dan kost dat ongeveer € 40,- tot € 45,- aan stroomkosten. Gebruik je LED-verlichting in plaats van gloeilampjes, dan scheelt dat 85% en betaal je slechts € 2,50.

2. Zet een timer
Voorkom onnodig branden van verlichting en plaats een timer op je kerstverlichting.

3. December zegels
In december zijn er de speciale decemberzegels. Deze kosten € 0,73 per zegel. Vijf cent goedkoper dan de ‘gewone’ postzegel, maar slechts tot 6 januari te gebruiken.

4. Amerikaanse kerst
Geef een Amerikaans feestje en laat iedereen hapjes en drankjes meenemen of een gang indien je uitgebreid gaat dineren. het scheelt geld, maar is ook nog eens gezellig.

5. Zet geld opzij
Het is geen verrassing dat december een dure maand is. Houd daar van tevoren rekening mee en zet iedere maand een klein bedrag opzij. Als je vanaf de zomermaanden iedere maand 50 euro opzij zet, bouw je een kleine buffer op.

6. Meten is weten
Je houdt niet altijd bij waar je je geld aan uitgeeft. Toch is het goed in kaart brengen van je uitgaven een belangrijke zaak. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen uitgavenpatroon en kun je zodoende bijsturen, uitgaven wegstrepen of prijzen van (super)markten vergelijken.

7. Kerstboom voor een piek
Kerstbomen zijn er in allerlei maten én prijzen. Bij IKEA kun je ook dit jaar weer een 'kerstboom voor een piek' kopen. Je rekent bij de kassa je kerstboom van 20.- af en ontvangt een IKEA actiepas t.w.v. 19.- die geldig is voor je volgende aankoop in de periode van maandag 7 januari t/m zondag 3 februari 2019.

8. Koop zoveel mogelijk vooruit
Zo spreid je de kosten én het voorkomt paniek op het laatste moment over wat je voor wie moet kopen. Er zijn genoeg webshops waar je met een low budget verrassend leuke dingen kunt kopen. Houd bijvoorbeeld onze dagaanbiedingen in de gaten voor leuke deals, het hele jaar door!

Geplaatst op 18 december 2018

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven