Blog

Koopjedeal.nl koerst af op faillissement

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 3/7/2019

3
jul

Aanbiedingensite Koopjedeal.nl kan niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen en vraagt eerdaags surseance van betaling aan. Dit meldt het bedrijf op haar eigen website.

Het is niet meer mogelijk om een bestelling te plaatsen bij Koopjedeal.nl. Het bedrijf roept klanten die nog op een bestelling wachten of recent iets retour hebben gestuurd op om een mail te sturen naar klacht@koopjedeal.nl. Koopjedeal zegt geen beloftes te kunnen doen, maar zal er alles aan doen om de schade te beperken. Koopjedeal.nl hoopt snel een partij te vinden die het bedrijf wil overnemen. Eerdere overnamegesprekken - waarvan zich enkele in de laatste fase bevonden - zijn niet op tijd afgerond.

Grote brand

Reden voor de aanvraag van een faillissement is naar eigen zeggen een brand in september vorig jaar. In een e-mail aan crediteuren, in het bezit van het AD, geven de twee eigenaren aan dat de schade in totaal minimaal 2,3 miljoen euro bedroeg. "Onze liquiditeitspositie is hierdoor flink achteruitgegaan.” Vanwege de brand raakte Koopjedeal het zicht op bestellingen en retourzendingen kwijt. Klanten konden het bedrijf slecht bereiken en ondervonden lange wachttijden.

Op de vingers getikt

Via Consuwijzer ontving de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een klachtenregen over Koopjedeal. ACM tikte Koopjedeal in juni op de vingers, vanwege het verzuim klanten te informeren over de oorzaak van de vertraging. Ook bleek uit de meldingen dat Koopjedeal haar klanten onjuist informeerde over het annuleren van hun bestelling. Hoewel Koopjedeal de klantenservice direct heeft verbeterd, lijkt de terechtwijzing van de ACM de nekslag te zijn geweest. De afgelopen weken hieven steeds meer leveranciers het krediet voor Koopjedeal op. Een crediteur heeft bovendien beslag gelegd op het banksaldo, maar ook op het tegoed van Koopjedeal bij Mollie en Afterpay, die de internetbetalingen voor de aanbieder verwerken, is in de brief te lezen.

Geplaatst op 3 juli 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik P. Berlage (1856 - 1934)Nederlands architect en stedenbouwkundigeHendrik P. Berlage
  • Robert Mugabe (96)Voormalig staatshoofd van ZimbabweRobert Mugabe
  • Tiziano Ferro (40)Italiaanse zangerTiziano Ferro
  Verleden vandaag
  • Demonstratie eerste polaroidcamera (1947)De natuurkundige Edwin Land demonstreert de eerste Polaroid camera, die na het maken van een opname meteen een fotoafdruk maakt.Demonstratie eerste polaroidcamera
  • 13e Elfstedentocht (1985)De dertiende Elfstedentocht worden geschaatst. Evert van Benthem wint bij de heren, Lenie van der Hoorn bij de vrouwen.13e Elfstedentocht
  Spreuk van de dag

  Wie het laatst lacht, snapt de grap niet.

  Website van de dag
  Bebsy.nl screenshot
  Bebsy.nlOp deze website word je dagelijks getrakteerd op diverse uitjes voor spotprijzen. Lekker voordelig op pad!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven