Blog

Los gaan op Mysteryland

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 29/8/2015

29
aug

Martin Garrix, Nicky Romero, Oliver Heldens, Sunnery James & Ryan Marciano: vier internationale DJ acts die dit weekend op Mysteryland de sterren van de hemel draaien. Het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer opent het laatste weekend van augustus haar deuren van het grootste, magische en mysterieuze dance- en cultuur festival ter wereld voor ca. 60.000 bezoekers.

Vandaag en morgen is het tijd voor Mysteryland. Het langstlopende dancefestival – met de slogan Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery - ter wereld viert dit jaar haar 23e verjaardag met een knallende tweedaagse editie. Het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer wordt beide dagen van 11:00 tot 23:00 uur omgetoverd tot een smeltkroes van (dance)muziek, acrobatiek, theater, film, politiek en kunst en waar beleven, uit je dak gaan en puur genieten centraal staan. En voor deze leukste feestdag van het jaar mag de bezoeker – ca. 60.000 liefhebbers - zich uitdossen zoals hij of zij wil! Te gek toch?

Yesterday is a history

In het jaar 1993 vond de eerste editie van Mysteryland plaats in Lelystad en werd druk bezocht. Qua financiën was het een waar drama, maar gelukkig ontmoetten de organisatoren een jaar later een afgevaardigde van ID&T die een samenwerking met ze aanging. Ook de tweede editie ging geld technisch niet van een leien dakje, wat er toe leidde dat er in 1995 géén Mysteryland werd georganiseerd. Toch zette de organisatie door. En hoe. Na verschillende locaties in Nederland te hebben gehad zetelt het festival sinds 2003 op het Floriadeterrein en heeft het in de loop der jaren een geheel eigen karakter gekregen.

Van techno tot hardcore, van trance en dance tot hardstyle, van urban en electro tot hiphop: de afgelopen jaren is het – van oorsprong - housefeest uitgegroeid tot een creatief en kunstzinnig dancefestival met verschillende muziekstijlen en met vanaf 2007 een vleugje politiek. Mysteryland heeft de toon gezet en bundelt de krachten van politiek en dance samen in het zogenaamde Coolpolitics.

Today is a gift

Wie kun je dit jaar op Mysteryland allemaal zien en horen? Een greep uit de namen van wereldbekende DJ’s en artiesten op beide dagen.

• zaterdag 29 augustus
Nicky Romero, Oliver Heldens, Laidback Luke, De Jeugd van Tegenwoordig, Apollonia, Rondé, DJ Jazzy Jeff, Kris Kross, Doppelgang en Snelle Jelle. Check voor de volledige line-up de website van Mysteryland.

• zondag 30 augustus
Martin Garrix, Sunney James & Ryan Marciano, Deep Dish, Joris Voorn, Chocolate Puma, Joost van Bellen en The Darkraver.

Ook wordt er voor de inwendige mens goed gezorgd. Er zijn diverse foodtrucks- en tenten aanwezig en voor een momentje van bezinning kun je terecht bij The Healing Garden en het Kunstpad.

Tomorrow is a mystery: Mysteryland 2015

Mysteryland is één van de meest magische dancefestivals van ons land. Daar moet je gewoon een keer geweest zijn. De 5000 weekendkaarten inclusief campingentree waren dan ook binnen anderhalf uur uitverkocht.

Ben je helaas verhinderd? Niet getreurd. Radio 3FM doet dit jaar live verslag van Mysteryland. Check de website van de radiozender even voor de tijden. Of je er nu live bij bent - of aan de radio gekluisterd zit: wij wensen jou in ieder geval veel plezier op/met Mysteryland 2015!

Geplaatst op 29 augustus 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven