Blog

Lowlands 2015 van start

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 21/8/2015

21
aug

Bastille, Chef’s Special en Passenger: zomaar een greep uit de 250 (inter)nationale artiesten die op 21, 22 en 23 augustus optreden op Lowlands. Het festivalterrein in Biddinghuizen wordt voor de 48e keer omgetoverd tot een popparadijs, waar meer dan 40.000 bezoekers zijn of haar hart kunnen ophalen op twaalf verschillende muziek- en cultuurpodia.

Dit weekend is het tijd voor Lowlands. Het jaarlijkse driedaagse festival in Biddinghuizen, waar op een groot aantal muziek- en cultuurpodia en in een groot aantal tenten nationale en internationale artiesten voor indrukwekkende optredens zorgen. Trouwens leuk om te weten: de podia hebben namen gekregen, die verwijzen naar het NAVO-spellingsalfabet, zoals Alpha, Bravo en Charlie.

Het festival op het terrein van pretpark Walibi staat garant voor de beste muziek, zang, dans, cultuur, een fijne ambiance en een unieke beleving. Daar moet je toch bij zijn!

A campingflight to Lowlands’ paradise

In het jaar 1967 organiseerde de Utrechtse kunstschilder Bunk Bessels in de Margriethal in de Jaarbeurs een popfestival – met een entree van tien gulden inclusief ontbijt – genaamd ‘A campingflight to Lowlands Paradise’. Achttien uur lang muziek, wierook, poëzie, dans, films en bodypainting: het succes zorgde voor een tweede editie. Deze werd een maand later gehouden, zodat ook Jimi Hendrix met zijn snoeiharde gitaarsolo’s kon optreden. Helaas werd deze last minute afgeblazen. Pink Floyd trad toen wel op.

Vanaf 1993 zwaaide Peter te Bos – ook verantwoordelijk voor logo, vormgeving en mascotte Rapid Razor Bob – de scepter. In 2000 nam huidige festivaldirecteur Eric van Eerdenburg dit stokje van hem over. Met de komst van Van Eerdenburg is Lowlands zich niet alleen meer op de muziek gaan richten, maar ook op wetenschap, literatuur, politiek en duurzaamheid. En deze onderwerpen vind je ook dit jaar terug in het programma, net als comedy, film, kunst en straattheater.

Lowlands 2015: de line-up

Dit jaar treden er 250 artiesten uit binnen- en buitenland op. Grote namen als Major Lazer, Years&Years, De Jeugd van Tegenwoordig, Passenger, Bastille, Chef’s Special, Ben Howard, The Chemical Brothers, Limp Bizkit, Mark Ronson en Paolo Nutini spelen de sterren van de hemel. Maar ook Lianne la Havas, Django Django, Joost van Bellen en New Wave zetten een indrukwekkende performance neer. Kijk op lowlands.nl/programma voor het totale overzicht.

En ja, soms wordt er last minute nog wel eens wat geschoven in het programma. Ben je bang dat je een optreden mist? Er is een speciale Lowlands app met het up-to-date line-up te downloaden. Doen dus!

Lowlands 2015: Kiss another sky

Dit jaar is er wederom speciale aandacht voor Lowlands Science. Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda, New Scientist, KNAW en Campagnebureau BKB sloegen de handen ineen en vroegen wetenschappers, universiteiten en onderzoeksgroepen onderzoeksvoorstellen aan te dragen. In de Oh Mega! Tent kun je de uitvoering van deze onderzoeken bijwonen.

Als je zaterdag en zondag vroeg wakker bent, bezoek dan de LLowgenda, waar een – volgens lowlands.nl – ‘zware delegatie dwarsdenkers’ zoals Olaf Koens, Thomas Erdbrink en Quinsy Gario hun ideeën inzake maatschappelijke kwesties met je deelt.

Voor elk wat wils dus op Lowlands 2015!

Of je er nu live bij bent of via de social media alles volgt: wij wensen je een gave Lowlands 2015 toe!

Geplaatst op 21 augustus 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Victoria Beckham (50)Ex-Spice girl en vrouw van David BeckhamVictoria Beckham
    • Jennifer de Jongh (48)Nederlandse actrice (vaak samen met Tatum Dagelet)Jennifer de Jongh
    • Maurits van Oranje-Nassau- (56)-van Vollenhoven. Prins van OranjeMaurits van Oranje-Nassau-
    Verleden vandaag
    • Omroepstaking in Nederland (1985)Er zijn tijdelijk geen radio- en televisie uitzendingen in Nederland door een staking van de omroepen.Omroepstaking in Nederland
    • 100e interland Nederland - Belgie (1966)Nederland en Belgie voetballen voor de honderdste keer een interland. Nederland wint met 3-1.100e interland Nederland - Belgie
    Spreuk van de dag

    Wie het laatst lacht, is traag van begrip.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven