Blog

Media Markt overweegt shop-in-shops in supermarkten

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Webwinkels
Geplaatst op: 2/1/2018

2
jan

Elektronicaketen Media Markt ziet nog volop kansen om haar winkelaanbod in Nederland uit te breiden. De winkel denkt daarbij vooral aan kleinere winkels en shop-in-shops in supermarkten. Arnold Sporrel, CEO van Media Markt, ziet vooral kansen voor supermarktketens die nog geen elektronica verkopen. "Die hebben misschien nog vierkante meters over en interesse in de klanten van MediaMarkt."

Uitbreiding Media Markt

Sinds het moment dat Media Markt 18 jaar geleden haar eerste deuren opende in Nederland zijn er meer dan 45 winkels van ten minste 2500 m2 geopend. De elektronicaketen ziet nog volop ruimte voor uitbreiding, maar wel op een andere schaal dan voorheen. "De kans is er dat we in 2018 de 50e winkeldeur openen, en dat zal niet in het bekende formaat zijn", aldus Arnold Sporrel, CEO van Media Markt tegen RetailTrends. Er wordt gekeken naar andere concepten, bijvoorbeeld naar kleinere winkels van 1.000 m2 zoals in Italië. Ook behoren shop-in-shops, zoals nu al het geval is bij Makro in Rusland en België en bij Tesco in Hongarije, tot de mogelijkheden. Met deze opties in het achterhoofd kan het zomaar zo zijn dat Media Markt in de komende 18 jaar nog eens 50 winkels opent in Nederland.

Shop-in-shops

Shop-in-shops zijn kleine winkels die worden opgezet in bestaande, grotere winkels. Sporrel ziet in Nederland voor Media Markt kansen bij supermarktketens die nog geen consumentenelektronica verkopen. "Die hebben misschien nog vierkante meters over en interesse in de klanten van MediaMarkt". Eind vorig jaar liet moederbedrijf Metro Group weten haar elektronicatak onder de naam Ceconomy onder te brengen. Media Markt mag in Nederland dan pas achttien jaar zijn, in termen van volwassenheid is het nieuwe moederbedrijf Ceconomy dus pas net geboren. Hierdoor begint voor de elektronicaketen op nationaal en internationaal vlak een nieuwe fase. "Wij willen de partner en dagelijkse begeleider in het digitale leven van klanten zijn. Dat zorgt voor heel veel nieuwe mogelijkheden en manieren om de concurrentie aan te gaan." aldus Pieter Haas, topman bij Ceconomy.

Media Markt presenteert op JouwAanbieding iedere dag een nieuwe dagaanbieding. Benieuwd naar de deal van vandaag? Kijk nu!

Geplaatst op 2 januari 2018

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Hendrik P. Berlage (1856 - 1934)Nederlands architect en stedenbouwkundigeHendrik P. Berlage
  • Robert Mugabe (96)Voormalig staatshoofd van ZimbabweRobert Mugabe
  • Tiziano Ferro (40)Italiaanse zangerTiziano Ferro
  Verleden vandaag
  • Demonstratie eerste polaroidcamera (1947)De natuurkundige Edwin Land demonstreert de eerste Polaroid camera, die na het maken van een opname meteen een fotoafdruk maakt.Demonstratie eerste polaroidcamera
  • 13e Elfstedentocht (1985)De dertiende Elfstedentocht worden geschaatst. Evert van Benthem wint bij de heren, Lenie van der Hoorn bij de vrouwen.13e Elfstedentocht
  Spreuk van de dag

  Wie het laatst lacht, snapt de grap niet.

  Website van de dag
  Bebsy.nl screenshot
  Bebsy.nlOp deze website word je dagelijks getrakteerd op diverse uitjes voor spotprijzen. Lekker voordelig op pad!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven