Blog

Media Saturn opnieuw in gesprek over overname iBood

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Dagaanbiedingen
Geplaatst op: 17/3/2015

17
maa

Media Saturn Holding (MSH) zou in gesprek zijn met een ‘online bedrijf’ voor een overname, dat schrijven diverse Duitse media. De naam iBood klinkt door de wandelgangen, een Nederlands bedrijf waar de holding in 2012 ook al oren naar had.

De oprichter van het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, Erich Kellerhals, schrijft in zijn weblog over een onderneming waar MSH in 2012 al mee te maken had en waar Metro Group in 2014 bij betrokken was. Joran Prinssen, CEO van iBood, bevestigt noch ontkent de overnamegeruchten aan Twinkle: "Ik mag niets aan derden melden."

Beschadigen

Kellerhals, nog voor 22 procent aandeelhouder in MSH, uit zich negatief over de plannen die Pieter Haas zou hebben met zijn levenswerk.  Haas zou zonder overleg met de rest van het bestuur zijn online ambities door willen drukken, wat volgens de 75-jarige Kellerhals voor veel verliezen zal zorgen. Hij beschuldigt Haas en Olaf Koch, topman van de Metro Group, ervan MSH ernstig ‘te beschadigen’ als zij de plannen voor overname van het eerder genoemde online bedrijf doorzetten.

Eerdere plannen

Kellerhals bemoeilijkte een eerdere overname van iBood door MSH vanwege onvrede over de koers van de holding. De afspraak bij de notaris voor de ondertekening van de overnamedeal was destijds al gemaakt, maar ging uiteindelijk niet door.

EOG

Media Saturn richtte vorig jaar zijn online tak Electronics Online Group (EOG) op waar alle pure internetverkoopactiviteiten in ondergebracht zijn. Dochterbedrijf Redcoon vormt ‘de kern’ van dit portfolio. De bedoeling is Redcoon organisch verder uit te bouwen en daarnaast nieuwe online omzet te genereren door acquisities van andere pure players en nieuwe online concepten.

Geplaatst op 17 maart 2015

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Nicole Richie (42)Amerikaanse realitysoap-ster en actriceNicole Richie
  • Bill Murray (73)Amerikaans acteurBill Murray
  • Stephen King (76)Amerikaans schrijverStephen King
  Verleden vandaag
  • Openstelling Google+ (2011)Het sociaal mediaplatform Google+ wordt na een testperiode voor iedereen opengesteld.Openstelling Google+
  • Start bouw Burj Khalifa (2004)In Dubai start men met de bouw van Burj Khalifa, een wolkenkrabber met een lengte van maar liefst 828 meter.Start bouw Burj Khalifa
  Spreuk van de dag

  Vandaag komt maar 1 keer, want morgen is vandaag al niet meer.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven