Blog

Gezellig! Het is Nationale Burendag!

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 26/9/2015

26
sep

Voor de 10e keer wordt vandaag Nationale Burendag gevierd. Onder het genot van een kopje koffie komen buren gezellig samen en zetten zij zich in voor hun buurtje. Nationale Burendag is een initiatief van koffiegigant Douwe Egberts die met het Oranje Fonds jaarlijks de koppen bij elkaar steekt. Hun doel: op deze dag mensen dichter bij elkaar brengen en de buurten socialer en leuker maken.

Vandaag is het Nationale Burendag. Een jaarlijkse terugkerend feest in het 4e weekend van september, waar buren en complete buurten de banden onderling aanhalen. Gezellig samenkomen en iets goeds doen voor de buurt onder het genot van één kopje koffie. Of meerdere. Espresso, macchiato, met of zonder suiker, Braziliaans, cafeïnevrij of licht gebrand: de keuze is reuze!

Al 10 jaar de (koffie)koppen bij elkaar

Erik van Muiswinkel moet in 1987 een vooruitziende blik hebben gehad, toen hij voor de Nederlandse groep VOF de Kunst het nummer ‘Een kopje koffie’ schreef. Wat een kopje koffie immers allemaal niet teweeg kan brengen! Te midden van de speciaal geselecteerde koffiebonen ontstond er bij Douwe Egberts een idee in 2006. Het team was erop gebrand om van dit initiatief een succesvol evenement te maken met als thema ‘De koppen bij elkaar’. 2 jaar later voegde het Oranje Fonds, het fonds voor sociale initiatieven, zich bij de organisatie. Als een sterke aromatische melange zorgen de 2 sponsoren van de Nationale Burendag jaarlijks voor een uitstekende mix van koffie, activiteiten, goede doelen, bevordering van samenhang tussen groepen mensen en het socialer en leuker maken van buurten.

Vanwege het 10-jarig jubileum gaf Koning Willem-Alexander afgelopen 19 juni in Harderwijk het startsein voor Nationale Burendag. Vanaf dat moment konden buurten hun Burendagplannen aanmelden op Burendag.nl. Lang leve de koffie…eh Koning!

Burendag.nl

Op de website Burendag.nl hebben buren elkaar kunnen uitnodigen. Ook hebben zij de mogelijkheid gekregen aan te geven wat er op Nationale Burendag in hun straat zou moeten gebeuren. Voor dit zogenaamde Burendagplan kon daarom een aanvraag tot € 500,- bij het Oranje Fonds worden ingediend, zodat het plan ook daadwerkelijk kon worden uitgevoerd. Tot slot is te zien, via de buurtkaart, welke buren er allemaal meedoen. Iedereen die meedoet, heeft een speciaal schildje ontvangen dat hij of zij bij de deur kan hangen. Buurtgenoten zien dan in no time welke buur er openstaat voor contact. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!

Un café s’il vous plaît

Niet alleen in Nederland is Nationale Burendag een groot succes, maar ook in Frankrijk versterken ze de contacten tussen de buren en verhogen ze de gezelligheid in de buurt. Jaarlijks op 30 mei vindt De Dag van de Buren plaats, georganiseerd door Accueils des Villes Francaises (AVF). Deze vereniging zet zich in voor de nieuwkomers in de steden middels opvang en wegwijs maken. Hopelijk zullen er meer landen dit goede en gezellige initiatief volgen en zal Nationale Burendag een internationale happening worden met George ‘mister Ristretto’ Clooney als boegbeeld! En dat allemaal dankzij één kopje koffie…

Mocht je vandaag met je buren – een goede buur is immers beter dan een verre vriend – een lekker bakkie doen, dan wensen we je een fijne Burendag toe!

Geplaatst op 26 september 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Connie Breukhoven (70)Nederlandse zangeres en tv persoonlijkheidConnie Breukhoven
  • Matt le Blanc (54)Amerikaanse acteurMatt le Blanc
  • Tom Hiariej (33)Nederlands profvoetballerTom Hiariej
  Verleden vandaag
  • Geboorte eerste reageerbuisbaby (1978)In het Verenigd Koninkrijk wordt Louise Brown geboren, de eerste reageerbuisbaby ter wereld.Geboorte eerste reageerbuisbaby
  • Lance Armstrong wint 6e Tour de France (2004)De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wint voor de 6e keer de Tour de France en wordt daarmee recordhouder.Lance Armstrong wint 6e Tour de France
  Spreuk van de dag

  Verjaardagen zijn gezond: hoe meer je er hebt, hoe langer je leeft.

  Website van de dag
  Limango.nl screenshot
  Limango.nlDe shopping community voor iedereen met hoge kortingen op merkartikelen.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven