Blog

Nederlands Film Festival van start

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Naomi
Categorie: Evenementen
Geplaatst op: 23/9/2015

23
sep

Tijdens het Nederlands Film Festival kun je als bezoeker de komende 10 dagen genieten van films, premières, talkshows en meer, met aan het einde traditiegetrouw de uitreiking van de Gouden Kalveren. In 35 jaar tijd is het Nederlands Film Festival uitgegroeid tot een ware happening met Utrecht als schitterend decor. Lights, camera, action!

Vandaag begint het Nederlands Film Festival (NFF). Tot en met 2 oktober staat de Domstad – voor het 35e jaar - in het teken van de Nederlandse film en haar sterren. 10 dagen lang worden Nederlandse speelfilms, televisieproducties, documentaires en korte films van dit jaar getoond in bioscopen, arthouses en op bijzondere locaties, waaronder het oude postkantoor aan het Neude en de nieuwe Cinemec – deze maand geopend - in Leidsche Rijn.

Ook staat er een aantal grote premières op het programma, zoals 30 Milligram van acteur William Spaaij, de kinderfilm Dummie de Mummie, en de misdaadkomedie De Grote Zwaen met Ruben van der Meer, Ton Kas en Michiel Romeyn. Tot slot kun je naast het groot aantal filmvertoningen kun je tijdens het Nederlands Film Festival terecht bij workshops, debatten, talkshows en filmfeesten. Het is ronduit genieten van het beste van eigen filmbodem!

Filmgeschiedenis

Regisseur Jos Stelling initieerde in 1981 het allereerste filmfestival met steun van Rob Houwer, Huub Bals en Wim Verstappen. Wat startte als een klein intermezzo – met tot 1994 de naam Nederlandse Filmdagen – op één locatie voor enkel filmmakers, groeide uit tot een nationaal evenement voor filmliefhebbers met sinds 1994 de gast van het jaar. Onder andere Jan Decleir, Jean van der Velde, Rutger Hauer, Monique van de Ven, Monic Hendrickx, Jack Wouterse hebben de titel ‘Gast van het Jaar’ met eer mogen dragen. Dit jaar worden meerdere gasten uitgenodigd om die rol te vervullen. Het is immers een jubileumjaar.

Gouden kalveren

Dit jaar vindt in het Beatrix Theater de uitreiking van de Nederlandse Oscars plaats. Wim Verstappen bedacht de prijs in navolging van de filmfestivals in Cannes (Gouden Palm), Berlijn (Gouden Beer) en Venetië (Gouden Leeuw). Een Gouden Kalf voor de Hollanders – typischer kan haast niet. Het 33 centimeter hoge en in brons gegoten beeldje is ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Theo Mackaay. Wie gaan er dit jaar naar huis met een Gouden Kalf? Wie mogen er dit felbegeerde beeldje thuis op de schouw plaatsen? De nominaties kun je bekijken op de officiële website van het Filmfestival.

Nederlands Film Festival 2015

Kaarten voor dit bijzondere kroonjaar van het Nederlands Filmfestival zijn te koop bij het Festivalpaviljoen op de Neude. Bij bioscopen en arthouses met een eigen kassa (Pathe Rembrandt, Wolff City, Louis Hartlooper Complex, ’t Hoogt en Springhaver) kun je ook tickets kopen. Geen zin om in de rij te staan? Ook online kun je toegangsbewijzen scoren. Wil je meerdere dagen gaan? Koop dan een passe-partout. Wij wensen je heel veel plezier bij het Nederlands Film Festival!

Geplaatst op 23 september 2015

Delen via:

Naomi

Over Naomi

Het schrijven van een tekst is een bijzonder vak apart, maar Naomi weet altijd hoe ze de juiste toon moet raken. Met haar krachtige teksten informeert deze stralende onderwijzeres jou over de leukste onderwerpen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

    Om te reageren moet je eerst inloggen

    Email*

    Wachtwoord*

    Blog je mee?

    Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

    Bericht insturen

    Nieuws melden

    Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

    Nieuws melden

    JouwAanbieding blog

    JouwAanbieding blog

    Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

    Voor ieder wat wils!

    Voor ieder wat wils!

    Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

    Vandaag

    Jarig vandaag
    • Renée Zellweger (55)Amerikaanse actriceRenée Zellweger
    • Albert Verlinde (63)TV-presentator (RTL Boulevard)Albert Verlinde
    • Femke Halsema (58)Nederlandse politicaFemke Halsema
    Verleden vandaag
    • Robinson Crusoe uitgegeven (1719)Het wereldberoemde boek Robinson Crusoe, geschreven door Daniel Defoe, wordt voor het eerst uitgegeven.Robinson Crusoe uitgegeven
    • Uitbreiding Rotterdamse metro (1985)De verlenging van de Rotterdamse metrolijn naar station 'de Akkers' in Spijkenisse wordt in gebruik genomen.Uitbreiding Rotterdamse metro
    Spreuk van de dag

    Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, eerder van 10 tot 3.

    Nieuwsbrief

    Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

    • Mis geen aanbieding meer!
    • Al het voordeel in je mailbox
    • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
    • Eenvoudig in- en uitschrijven
    • Ontvang exclusieve deals

    Alle deals in 1 nieuwsbrief!

    Inschrijven